29.09.2020
Vladimir Voronin, replici dure in adresa fostei colege de partid, Violeta Ivanov: "Intrebati-o de sube mai bine. Lasati tradatorii". Reactia candidatei la prezidentiale

Invitatul emisiunii In PROfunzime, Vladimir Voronin si-a expus parerea fata de fosta colega de partid, Violeta Ivanov si a spus ca nu Ilan Sor a inaintat-o la prezidentiale, ci Vlad Plahotniuc. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM:"In cateva luni, de la democrati la Sor. Asta-i politica. Intrebati-o despre sube mai bine. Nu pierde timpul. Lasa lepadaturile astea, tradatorii astia.

Sor a primit indicatii s-o inainteze pe Ivanov".

Contactata de PRO TV, Violeta Ivanov spune ca nu mai urmareste declaratiile lui Vladimir Voronin si are propria sa agenda:"Nu ma uit la declaratiile lui Vladimir Voronin, nu ma intereseaza, nu o sa-l dezamagesc, lasati-l sa doarma linistit, am o agenda frumoasa si alte prioritati. Nu ma arunc in spectacol, nu ma uit si nici nu o sa ma uit la declaratiile lui!"

Violeta Ivanov a ajuns deputat in 2009, pe listele PCRM, iar ulterior a fost lider de fractiune in parlament. Ea face parte din cei 14 deputati comunisti care in decembrie 2015 au parasit Partidul Comunist, iar in ianuarie 2016 au votat, impreuna cu PD, PL si cativa fosti liberal-democrati, guvernul Filip. 

Doi ani deputata nu a fost afiliata politic, iar in 2017 s-a alaturat echipei Partidului Democrat. Pentru ca in mai 2020, sa paraseasca si acest partid, alaturandu-se echipei lui Ilan Sor. In ultima perioada, Ivanov a iesit in evidenta in cadrul mai multor evenimente organizate de Partidul Sor. 

La 22 septembrie, deputata a depus semnaturile necesare oficiala la alegerile prezidentiale. 

Deocamdata pentru alegerile prezidentiale din toamna au fost inregistrate opt grupuri de initiativa pentru sustinerea candidatilor la scrutinul din toamna. Este vorba despre Igor Dodon din partea Partidului Socialistilor, Tudor Deliu din partea Partidului Liberal Democrat, Renato Usatii – Partidul Nostru, Andrei Nastase - Platforma Demnitate si Adevar, Maia Sandu – Partidul Actiune si Solitaritate. Dar si Andrian Candu de la Pro Moldova, Octavian Ticu – de la Partidul Unitatii Nationale si Dorin Chirtoaca din partea Blocului Electoral Unirea. Partidul Comunist a anuntat ca nu are un candidat.

Articole din aceeasi categorie