13.12.2019
Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: "Ei, Ion Megafon. Nu poate el conduce cu nimeni si nimic" - VIDEO
Valdimir Voronin spune ca nu-l vede pe Ion Ceban in fruntea primariei Chisinau. Asta pentru ca nu are capacitatile unui primar si este succesorul lui Igor Dodon. Declaratiile au fost facute, ieri, in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Intrebat cum vede viitorul Chisinaului in frunte cu Ion Ceban, Vladimir Voronin a spus ca edilul nu are capacitati si nu poate conduce cu nimeni si nimic: "Sa fim seriosi. Eu vad ca inceputul lui nu este cel care trebuie".

Mai mult, fostul presedinte a declarat ca nici Igor Dodon si nici Ion Ceban n-au fost niciodata comunisti, ci doar membri de partid.

De asemenea, liderul PCRM, a mentionat ca porecla lui Ion Ceban in cadrul partidului era: "Ion Megafon". Asta pentru ca la toate mitingurile, Ceban tinea megafonul in mana, spune Vladimir Voronin.

Totodata, Voronin a ramas uimit de faptul ca Ceban vrea ca cetateni din Turcia sa faca Planul General Urbanistic al Chisinaului: "Am ramas oleaca surdo-mut cand am auzit ca turcii o sa ne faca Planul General Urbanistic. Turcii ne-au facut presedintia si tot turcii capitala. Noi nu avem arhitectii nostri?"

Ion Ceban a devenit cunoscut in spatiul public la protestele organizate de comunisti. In 2011, el ajunge deputat, dar peste un an paraseste PCRM, invocand divergente de idei si se alatura grupului socialistilor, format de Igor Dodon.

In 2018, Ion Ceban a pierdut capitala cu un scor foarte strans, obtinand 47, 43 la suta din voturi.

In acest an, insa, a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor locale cu votul a peste 52 la suta din alegatori, devansandu-l pe Andrei Nastase.

Articole din aceeasi categorie