13.12.2019
Vladimir Voronin critica ideea lui Dodon si Chicu de a construi inca 2 aeroporturi: "Sunt socat. Ei cu unul nu se pot descurca...toata ziua pe terenul aeroportului umbla iepurii si pasc iarba. Pe acest Chicu toti il apreciaza ca un bun economist, lasa sa se aseze si sa calculeze" - VIDEO
Vladimir Voronin critica ideea lui Igor Dodon si a lui Ion Chicu de a construi inca doua aeroporturi internationale pe teritoriul tarii noastre. In cadrul emisiunii InPROfunzime, liderul PCRM spune ca nu intelege care vor fi beneficiarii finali, daca ideea va fi implementata.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "Eu in general sunt socat de aceasta propunere cu aeroportul. Noi avem aeroportul la Balti, construit cu tot ce este necesar pentru avioane moderne."

Comunistul spune ca nu intelege pentru ce trebuie deschise inca doua aeroporturi internationale in Moldova, intrucat singurul aeroport pe care-l avem in tara, la moment, nu este utilizat la maxim.

"La noi aeroporul acesta nu este insusit 100%. Dimineata cinci avioane pe care noi le avem in arenda zboara nu stiu unde pe rutele respective, dupa masa vin inapoi si toata ziua pe terenul aeroportului umbla iepurii si pasc iarba. Eu nu am idee cui trebuie aceste aeroporturi si cat costa un aeroport. Ei cu acest aeroport nu se pot descurca, ba concesiune, talharie, iar acum vor inca doua aeroporturi, cu ce ocazie?" , se intreaba Voronin.

Liderul comunistilor vine cu un sfat pentru noul premier si se intreaba daca autoritatile au de gand sa mai cumpere avioane.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "Orice proiect, nu conteaza aeroport sau alt proiect, trebuie sa fie calculat. Pe acest Chicu toti il apreciaza tot ca un bun economist, lasa sa se aseze si sa calculeze cat o sa coste si in cat timp o sa fie rascumparat."

Saptamana trecuta, Ion Chicu a convocat o sedinta menita sa identifice oportunitatile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare in Republica Moldova. La sedinta au participat ministrul Economiei si Infrastructurii, Anatol Usatii, ministrul Apararii, Victor Gaiciuc, dar si un grup de experti in domeniu.

In cadrul unui interviu pentru Europa Libera, specialistul in probleme de securitate, Dumitru Minzarari, a declarat ca motivele evocate de Chicu sunt eronate, iar cei doi vor sa convinga publicul de necesitatea deschiderii aeroportului din Tiraspol pentru zboruri internationale, ceea ce nu este permis.

VEZI SI: Ion Chicu: La inceputul lui 2021 ar putea fi deschise doua aeroporturi, la nord si la sud

VEZI SI: Dionis Cenusa: „Dodon stie ce „zboara” in Moldova?”. Cum a comentat politologul declaratiile presedintelui cu privire la construirea a inca doua aeroporturi internationale pe teritoriul tarii noastre

Articole din aceeasi categorie