29.01.2024
Vladimir Plahotniuc nu este anuntat in cautare prin Interpol. Declaratiile sefului PA in cadrul emisiunii In Profunzime

Seful Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, sustine ca Vladimir Plahotniuc nu este anuntat in cautare prin Interpol. Comisia care verifica dosarele pentru anuntarea in cautare a anuntat autoritatile din Moldova ca fostul lider PD nu va fi anuntat in cautare, fara a le oferi careva explicatii concrete. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Il cauta cineva pe Vladimir Plahotniuc. Unde se afla?

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA: „Este anuntat in cautare de Moldova. Din punct de vedere unde se afla oficial noi nu avem informatii despre Vladimir Plahotniuc. Din informatia neoficiala credem ca locuieste in Cipru de Nord.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „De ce nu este dat in cautare prin Interpol?”

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA: „E complicat de explicat cum lucreaza intreaga procedura la Interpol, dar pana la urma exista asa o comisie care vrifica dosarele pentru anuntarea in cautare si in cazul lui Vladimir Plahotniuc am primit un raspuns de la aceasta comisie care ne-a anuntat ca el nu va fi anuntat in cautare fara sa avem o explicatie concreta.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  Mai aveti ceva de facut pe subiectul asta?”

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA: „Nu vreau sa comentez, nu vreau ca fugarii nostri sa fie la curent cu ceea ce facem noi.”

Fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, a fugit din Moldova in iunie 2019, dupa ce partidul pe care il conducea a cedat puterea. Acesta este acuzat in mai multe dosare.

In dosarul „frauda bancara”, Plahotniuc este acuzat de crearea si conducerea unei organizatii criminale, escrocherie si spalarea banilor. Potrivit procurorilor, episodul incriminat acestuia se refera la perioada anilor 2013-2015, atunci cand Plahotniuc ar fi primit in conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Sor prin persoane interpuse, peste 39 de milioane de dolari si 3,5 milioane de euro, care erau credite bancare obtinute fraudulos de la 3 banci comerciale. In cadrul cauzei penale, a fost aplicat sechestru pe bunurile lui Plahotniuc in valoare de peste un miliard de lei.

Vlad Plahotniuc este vizat si in alte dosare in care este acuzat de escrocherie, spalare de bani si crima organizata. In privinta lui sunt emise mai multe mandate de arest in absenta. In prezent, pe numele lui Plahotniuc este emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Pentru cele incriminate, fostul lider PD risca o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare. Avocatul acestuia a refuzat astazi sa comenteze subiectul. 

Plahotniuc se afla pe lista de sanctiuni a Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei, Elvetia si a tuturor tarilor din Uniunea Europeana, alaturi de Ilan Sor, Marina Tauber si Gheorghe Cavcaliuc.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie