26.06.2020
Vladimir Odnostalco: "Pe teritoriul RM nu exista armate de ocupatie". Ce spune deputatul PPDA, Igor Munteanu

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco afirma ca pe teritoriul Republicii Moldova nu exista armate de ocupatie, inclusiv pe malul stang al Nistrului. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu a mentionat ca participarea Republicii Moldova la parada din Piata Rosie din Moscova este o umilinta pentru noi, intrucat in Transnistria sunt forte armate ruse.

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Republica Moldova ca stat independent, odata ce spune ca toate trupele rusesti de pe teritoriul nostru sunt trupe nedorite si doreste ca aceste trupe sa fie retrase, iar Federatia Rusa de mai bine de 30 de ani nu indeplineste aceste conditii, marea majoritate din populatie nu se simt bucurosi de o asemenea ocupatie din stanga Nistrului. Asta ar trebui sa trezeasca indignarea cetatenilor."

In acest context, socialistul a spus ca in realitate, acolo nu sunt trupe rusesti.

Vladimir ODNOSTALCO, DEPUTAT PSRM: "Eu vad lucrurile asa cum sunt, iar adevarul este ca nu exista ocupatie sau armate de ocupatie, soldati pe teritoriul Republicii Moldova, vorbim si despre teritoriul din stanga Nistrului. Dar cu toate acestea as vrea sa subliniez faptul ca in centrul Chisinaului exista oficiul de informare NATO, cu toate ca toti suntem de acord si am votat in Parlament declaratia de neutralitate a Republicii Moldova."

Articole din aceeasi categorie