13.07.2019
Vlad Plahotniuc a apelat la serviciile unui birou de avocati din capitala. Asta dupa ce ieri, Renato Usatii a declarat ca fostul lider PD ar fi principalul beneficiar al furtului miliardului - VIDEO
Vlad Plahotniuc a apelat la serviciile unui birou de avocati din capitala. Asta dupa ce ieri, Renato Usatii a declarat ca fostul lider PD ar fi principalul beneficiar al furtului miliardului. Intr-o postare pe facebook, aparatorii au scris ca Plahotniuc pune la indoiala autenticitatea documentelor prezentate de liderul PN.

Oleg EFRIM, AVOCAT: “Confirm ca am preluat mandatul de reprezentare a domnului Plahotniuc. -Prin ce metoda ati discutat cu clientul dvs.? -Face parte din corespondenta avocat client si nu cred ca vreau sa va spun despre ce este vorba.”

In mesajul publicat de avocati pe facebook scrie ca materialele prezentate ieri de Renato Usatii se bazeaza pe articole din presa oponentilor ai lui Plahotniuc si ca acestea sunt lipsite de probe. Astfel, fostul lider PD 

neaga ca ar fi beneficiarul furtului miliardului. Spune, insa, ca daca se va dovedi ca raportul este veridic, Plahotniuc este gata sa demonstreze ca legatura cu numele lui este una eronata.

Oleg EFRIM, AVOCAT: "-Cunoasteti cand si daca domnul Plahotniuc va veni in tara? -Nu sunt imputernicit sa ofer alte informatii.” 

Oleg Efrim, unul din fondatorii casei de avocatura, a fost anterior avocat parlamentar al Republicii Moldova la Centrul pentru Drepturile Omului. Din noiembrie 2009 si pana in primavara lui 2011 a ocupat functia de viceministru al Justitiei, iar ulterior a fost pus in fotoliul de ministru. Acesta l-a reprezentat in instanta si pe Chiril Gaburici, care era banuit ca ar fi intrat la universitate in baza unei diplome false.

Oleg EFRIM, AVOCAT: ”-Sunteti si reprezentant al democratilor? -Nu sunt formal reprezentantul tuturor democratilor. Cu fiecare client am avut contract separat.” 

Ieri Renato Usatii a declarat ca Vlad Plahotniuc, care a plecat din tara dupa ce democratii au anuntat ca se retrag de la guvernare, ar fi principalul beneficiar al furtului miliardului. Liderul PN a spus ca acest lucru se arata in raportul Kroll 2 si ca el ar detine versiunea completa a documentului.

Articole din aceeasi categorie