02.09.2020
Vlad Filat: Am certitudinea ca alegeri parlamentare anticipate vor avea loc

Actualul Parlament al Republicii Moldova nu este reprezentativ, a fost ales in baza unui sistem bazat pe coruptie si nu are capacitatea de a genera un nou guvern. Declaratii in acest sens a facut liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat in cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la TV N4, noteaza IPN.

„Eu am certitudinea ca aceste alegeri parlamentare anticipate vor avea loc pornind de la situatia care o avem in Parlament. Acest Parlament a fost ales in baza unui sistem care, la randul sau, a fost bazat pe resurse administrative, pe coruptie. Alegeri parlamentare anticipate vor avea loc pornind de la situatia care o avem in Parlament”, a declarat Vlad Filat.

In opinia liderului PLDM, deputatii care au fost alesi in februarie 2019, sunt in incapacitate de a genera un alt guvern care ar putea scoate tara din crizele in care se afla.

„Consider ca ceea ce s-a intamplat in Parlamentul Republicii Moldova descalifica din toate punctele de vedere, inclusiv sub aspect moral, acest for, care trebuie sa fie suprem si reprezentativ in Republica Moldova. Eu nu cred ca acest Parlament are capacitatea sa asigure acoperirea politica necesara pentru ca guvernul, la randul sau, sa faca fata multiplelor crize cu care se confrunta Republica Moldova”, a adaugat fostul premier.

Vlad Filat afirma ca, in prezent, Republica Moldova trece printr-o criza fara precedent, una multidimensionala si care poate fi gestionata eficient doar in cazul unui cabinet de ministri care ar avea o sustinere politica deplina.

In cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Vlad Filat sustine ca atat PLDM, cat si el personal, vor participa la viitorul scrutin.

Articole din aceeasi categorie