11.03.2021
Vlad Batrancea, catre ambasadorul SUA la Chisinau: "Eu nu sunt in pozitia sa comentez daca trebuie alegeri anticipate in SUA sau daca au fost sau nu fraudate alegerile. Sunt treburile suverane a altui stat"

Deputatul PSRM, Vlad Batrancea se arata indignat de declaratiile facute astazi de ambasadorul SUA la Chisinau, Dereck J. Hogan care a vorbit despre situatia politica din Moldova. Deputatul a sugerat ambasadorului ca el nu se implica in treburile interne ale altui stat. Declaratiile au fost facute la InPROfunzime.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Politicienii urmeaza sa gaseasca solutii in situatii de criza si acest lucru este cu adevarat important. Prin aceasta declaratie si Ambasada SUA a recunoscut ca astazi sunt probleme care necesita solutii urgente. Ceea tine de politicieni corupti. Evident trebuie sa luptam cu coruptia, nimeni nu neaga acest fapt. Avem probleme cu coruptia cu care trebuie sa ne luptam, dar totodata ambasadorul SUA a remarcat ca noi urmeza sa gasim solutii in aceasta criza, inclusiv si criza pandemica. Mie imi pare ca el s-a referit la toti politicenii. Noi intelegem ca acest Parlament trebuie resetat."
 

Deputatul a declarat ca el nu este in pozitia sa comenteze situatia politica al Statelor Unite ale Americii, sugerandu-i si ambasadorului sa nu o faca.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Eu nu sunt in pozitia sa comentez daca trebuie alegeri anticipate in Statele Unite, eu nu pot sa comentez daca au fost sau nu fraudate alegerile presedintelui SUA. Sunt treburile suverane a altui stat, eu il respect."
 

Intrebat la ce anume se refera declaratia de dupa sedinta de astazi, precum ca PSRM va inainta mai multe actiuni juridice care sa depaseasca blocajul din partea presedintelui, proceduri prevazute de constitutie, adresari la CC, Consiliul Europei si Comisiei de la Venetia, Batrancea spune ca... 

"Noi dorim ca anticipatele care urmeaza sa aiba loc dupa ce depasim criza pandemica, ca dialog intre institutiile statului sa fie regasit in campul constitutional. Intelegem ambitiile politice, dar trebuie sa ne intoarcem in campul constitutional.

Atunci cand aratam din deget socialistilor, trebuie sa aratam din deget si altora care incalca constitutia si invoaca motive ca eu vorbesc din numele poporului", a declarat socialistul.

Articole din aceeasi categorie