17.09.2019
Viorel Morari a fost restabilit in fotoliul de sef al Procuraturii Anticoruptie, la aproape cinci luni dupa ce si-a dat demisia - VIDEO
Viorel Morari a fost restabilit in fotoliul de sef al Procuraturii Anticoruptie, la aproape cinci luni dupa ce si-a dat demisia. Procurorul General interimar a semnat un ordin in acest sens azi dimineata. Dumitru Robu nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii.

In comunicatul emis de Procuratura Generala se spune ca Viorel Morari a fost restabilit in functia de sef al Procuraturii Anticoruptie dupa ce s-ar fi ajuns la o intelegere intre el si institutie. Atunci Morari intentiona sa dea procuratura in judecata pentru ca a fost demis imediat dupa ce si-a anuntat intentia de a parasi fotoliul. 

Viorel MORARI, SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: “Am spus anterior ca am depus cerere de chemare in intanta de contencios administrativ. Sedinta a fost fixata pentru 25 septembrie. La procuratura generala a primit copiile documentelor inaintate de mine in istanta de judecata. In rezultat s-a ajuns la concluzia mai bine sa mergem pe cale amiabila.” 

Dupa decizia luata astazi, Eduard Varzari si-a incetat interimatul la Procuratura Anticoruptie. Intrebat daca este vreo legatura intre repunerea sa in functie si retinerea a doua deputate in dosarul fraudei bancare, acesta ne-a spus ca este doar o coincidenta. 

Viorel MORARI, SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Ce stiti despre acest dosar? -Ceea ce stiam cand eram in functia de procuror sef si acum deja actiunile care se desfasoara, altceva nu cunosc.” 

Viorel Morari si-a dat demisia din functia de sef la Procuratura Anticoruptie la inceputul lunii mai. Dupa ce s-a aflat in fruntea institutiei timp de trei ani. Morari a demisionat din functia de procuror sef dupa ce in spatiul public au aparut niste scrisori anonime in care se spunea ca el ar fi implicat in schema de santaj prin care, proprietarul lantului de restaurante Andy’s pizza Andrei Tranga ar fi vrut sa-l deposedeze de afacere pe Viorel Varzari, lucru pe care, ulterior, l-a negat. Dupa demisia sa, interimatul a fost asigurat de Adriana Betisor si, ulterior de, Eduard Varzari. 

Articole din aceeasi categorie