29.01.2024
Veronica Dragalin, despre dosarul „sacosa neagra”: „Se examineaza la faza de urmarire penala”

Igor Dodon are trei dosare penale, printre care si „sacosa neagra” unde este invinuit de imbogatire ilicita, incalcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice, tradare de patrie, corupere pasiva si acceptarea finantarii partidului socialistilor de catre o organizatie criminala. Seful Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, sustine ca acest dosar se afla la faza de urmarire penala. Intrebata cand ar putea sa se pronunte instanta, Dragalin a spus ca nu poate oferi un raspuns. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:Cand am putea sa vedem o finalitate in dosarul kulioc?”

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA:„La moment ne-am concentrat sa fie trimisa in judecata persoana care fizic se afla in Moldova si sa treaca cat mai repede cercetarea probelor. Dar exista la faza de urmarire penala inclusiv actiunile persoanelor care au dat mita pentru care a fost invinuit fostul presedinte, Igor Dodon. Nu va pot da o estimare cand va fi, dar se examineaza la faza de urmarire penala.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:„Dosarul este bine instrumentat? Considerati sa sunt suficiente probe?”

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA:„Nu ne putem expune daca sunt suficiente probe sau nu pana nu e momentul cand e terminata urmarirea penala si se ia decizia ca poate fi expediata in judecata. Pana atunci e prematur sa ma expun.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:„Cam cand ar putea sa se pronunte instanta?”

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA:„Nu pot sa va spun pentru ca depinde daca va fi acceptata lista martorilor apararii.”

Igor Dodon este primul sef de stat judecat pentru o infractiune comisa in perioada in care isi exercita functia si din acest motiv dosarul este examinat de magistratii de la Curtea Suprema de Justitie.

Dosarul “sacosa neagra” a ajuns in instanta acum un an. In acest timp, nu a fost audiat niciun martor din partea avocatilor, care sunt 150 la numar, si nici din partea procurorilor, numeroase sedinte fiind amanate. In acest dosar, Igor Dodon este invinuit de imbogatire ilicita, incalcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice, tradare de patrie, corupere pasiva si acceptarea finantarii partidului socialistilor de catre o organizatie criminala. Fostul presedinte neaga acuzatiile si se declara nevinovat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508

Articole din aceeasi categorie