25.10.2022
Veronica Dragalin, despre banii confiscati de procurori de la membrii si activistii partidului SOR: „Inca nu stim suma exacta. Nu am deschis toate pungile"

Procurorul sef al Procuraturii Anticoruptie (PA), Veronica Dragalin, a venit cu mai multe detalii despre pungile confiscate de procurorii anticoruptie, in timp ce erau distribuite pentru finantarea protestelor organizate de fugarul Ilan Sor in centrul capitalei. Aceasta sustine ca la moment suma de 3.5 milioane nu este una exacta intrucat nu toate pungile au fost deschise, iar o parte din bani au reusit sa ii distribuie inainte de a fi prinsi. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: „Este o suma aproximativa de 3,5 milioane de lei. O parte din bani a fost gasita intr-un loc, aproximativ 2,5 milioane de lei, care au fost numarati. Restul banilor, o suma mare, tot impachetata in acelasi mod, intr-o punga neagra, au fost ridicati din alt loc. Procurorii si ofiterii care au ridicat aproximativ 10 pungi din cel de-al doilea loc au decis sa nu le deschida sa scoata banii pentru ca o sa avem o expertiza de amprente ca sa vedem daca o sa ajute investitia."

Totodata, Dragalin a precizat ca o parte din banii care urmau sa ajunga la liderii regionali ai formatiunii politice au fost distribuiti inainte ca oamenii legii sa intervina.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Noi inca nu am deschis toate pungile. Suma din pungile care nu au fost deschise este aproximativa, iar in ziua in care persoanele au fost oprite in flagrant, o persoana a reusit totusi sa distribuie o parte din bani inainte de a fi oprita. Asta inseamna ca o suma de bani deja a fost transmisa mai departe si nu a fost ridicata de grupul de urmarire penala, de aceasta suma de bani este aproximativa in acest moment."

Ulterior, sefa PA a comentat declaratia fugarului Ilan Sor prin care sustine ca acesti bani erau un mic ajutor pentru cetateni ca sa ajunga la protest.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Noi vorbim despre o distribuire a banilor in numerar in mijlocul noptii. Daca cineva are intentia de a ajuta cetatenii de exemplu noi avem foarte multe ONG-uri in Republica Moldova care se ocupa cu mai multe moduri de a ajuta oamenii. Eu cred ca companiile sau grupurile care ajuta oamenii distribuie mancare, ajutor, intr-un mod anumit. Deci ei nu merg noaptea cu masina cu pungi negre cu numerar, cu milioane de lei, care sa fie distribuite intr-un mod ascuns in timpul noptii."

Aceasta a mai sublinat ca infractiunea care este investigata in cauza penala este finantarea ilegala a partidului.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: „Noi nu examinam oamenii care sunt in strada, care poate au acceptat 400 de lei ca sa vina la protest. Noi ne uitam prin prisma activitatii unui partid politic. Un partid politic poate fi finantat numai in anumite moduri, si trebuie declarate sursele de finantare”, a mai spus procurora."

Totodata, Veronica Dragalin a spus ca procurorii investigheaza cum au ajuns banii in Republica Moldova, iar mai tarziu vor reveni cu detalii.

La 20 octombrie, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca in cadrul celor peste 55 de perchezitii efectuate la domiciliile si automobilele membrilor Partidului Politic "SOR" au fost ridicate 20 de pungi negre, cu aproximativ 3,5 milioane de lei. Totodata, pana la ora actuala 24 de persoane au fost retinute.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie