25.10.2022
Veronica Dragalin, despre actiunile procurorilor pentru a recupera miliardul furat: "O sa putem confisca acesti bani prin toate bunurile care sunt sechestrate"

Seful Procuraturii Anticoruptie (PA), Veronica Dragalin, sustine ca la moment au reusit sa puna sub sechestru o suma mare de bani din miliardul furat, insa este dificil acest lucru intrucat, este nevoie de sustinerea si ajutorul tarilor, deoarece vinovatul se afla peste hotare si are si acolo inregistrate un sir de bunuri. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Eu cred ca faptul ca noi am reusit pana acum sa punem sub sechestru asa o suma de bani mare, dar nu este toata suma, scoasa din RM si din banci si din banii cetatenilor, dar este o suma foarte mare si daca am pus sechestru inseamna ca banii acestia nu pot fi miscati, noi ne putem asigura ca daca ajungem la o sentinta finala si cu hotarare de la un judecator ca avem dreptul sa confiscam o anumita suma de bani, noi o sa putem confisca acesti bani prin toate bunurile care sunt sechestrate. Noi ca procuratura ne-am putea concentra pentru a lucra cu partenerii nostri externi sa cautam si sa gasim si alte bunuri peste hotare, pentru ca majoritatea si o mare parte din sumele sechestrate, sunt bunuri care se afla in Republica Moldova. Si asta e bine pentru ca e mai usor din puct de vedere procesual sa confisti un bun care este sechestrat aici pe teritoriul nostru. E mai complicat cand ai un bun de peste hotare, dar daca exista alte vile si avioane sau conturi de banca peste hotare, noi trebuie sa punem si acolo mai multe eforturi."

Intrebata daca alte tari sunt deschise sa ajute Republica Moldova in acesta ancheta, Veronica Dragalin anunta ca la moment multi dintre ambasadori in urma unor discutii si-au arata sustinerea.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Am reusit pana acum sa ma intalnesc cu multi din ambasadori care se afla aici la Chisinau, experti care isi ofera expertiza si ajutorul. Si discutam pentru a intelege care sunt lucrurile cu care ne pot ajuta, pe efortul de a identifica, sechestra si pe urma confisca bunurile care se afla peste hotare. "

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie