22.09.2020
Veaceslav Platon, eliberat recent din inchisoare, dirijeaza sistemul bancar din Moldova. Ion Sturza: "Usor, usor a revenit in capul mesei. Este foarte trist ca asa o persoana, astazi ne scrie pe tabla"

Ion Sturza spune ca investigarea dosarelor de rezonanta franeaza la Procuratura Generala. Fostul premier afirma ca numele principalul beneficiar al furtului miliardului este schimbat o data la jumatate de an. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Ion STURZA, EX-PREMIERUL RM: "Domnul procuror ne-a spus ca Procuratura lucreaza foarte activ la identificarea monopolurilor si dezmembrarea lor din diferite sectoare ale economeie. Ne-a facut multe declaratii incurajatoare, sa vedem care vor fi rezultatele.

Deocamndata, ce se intampla pe dosarele mari, inclusiv furtul miliardului, mai degraba suntem intr-un cont de umbra sau de suspiciune ca lucrurile iarasi franeaza…"

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Dar pana la urma ce se intampla? S-a schimbat conducerea, am aflat ulterior ca Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai miliarduilui, Plahotniuc nu e in tara, pana la urma, de ce nu se misca lucruile?"

Ion STURZA, EX-PREMIERUL RM: "Stiti, noi schimbam beneficiarul o data la jumatate de an: Sor, Filat, acum Plahotniuc, nu m-as mira daca peste ceva timp va mai aparea un beneficiar.

A fost un pic straniu sa auzi de la Procurorul General ca ne spune ca pana acum, toata investigatia a fost falsa, si o imitatie, si ca de fapt procurorii care au comis acest fals continua sa investigheze.

Ceea ce ar insemna ca tot ce am auzit, sau stim noi din informatiile care au devenit publice si scurgeri de informatie despre investigatia la acest moment, inclusiv Kroll, inclusiv alte lucruri despre Sor, sunt niste povesti si de fapt solutia, inclusiv recuperarea, este de acum in noua pista, care cu multa generozitate a fost desenata pe perete de catre controversatul om de afaceri Platon. Adica acele trei banci. Si lovitura de gratie ar fi trebuit sa fie data la Victoriabank si recuperate cel putin cateva miliarde de la Victoriabank, pentru ca uite a participat si el la acele transferuri.

Iarasi este o pista care nu este mai putin falsa decat prima. Eu sunt subiectiv.

Pe mine m-a pus in garda singurul fapt ca consultantul sef a acestei noi faze de investigatie este nimeni alt cineva decat Platon. O persoana care a jucat un rol nefast in ultimii 20 de ani in economia RM si in sistemul bancar.

Mai mult ca atat, ce ma intristeaza foarte mult este ca a devenit consultant in ultimul timp nu numai a procuraturii, dar si la Banca Nationala, si usor, usor a revenit in capul msei a celor care diriguiesc in sistemul financiar din RM.

Eu nu am nicio incredere in dumnealui. Da, este un baiat istet, doar ca este un baiat care astazi este cautat in multe jurizdictii pentru frauda bancara, spalare de bani…

Eu cunosc foarte bine ce a facut el si cum a distrus si sistemul legal si sistemul bancar si care este contributia lui la aceast mega jaf direct sau indirect. Este foarte trist ca asa o persoana, astazi ne scrie pe tabla, de fapt. El isi doreste sa trasneasca banca asta pentru ca el considera ca prin asta poate sa-si regleze conturile cu Plahotniuc.

Eliberarea lui din penitenciar si revenirea la varianta 0 cu invinuirile… asta inseamna ca actionarii au fost fortati sa vanda actiunile de la banca Agricola si Moldoncombank ca astazi trebuie sa fie compensati, cel putin la nivelul sumei care a fost incasata cand s-au vandut actiunile. Cam 400 milioane de lei, dar ei au facut un proces care astazi este in arbitrajele internationale unde pun la indoiala evaluarea acestor actiuni."

Articole din aceeasi categorie