10.07.2020
"Veaceslav Platon a fost eliberat de Igor Dodon pentru a-l ajuta in lupta impotriva lui Plahotniuc". Declaratiile Maiei Sandu la In PROfunzime

Liderul PAS, Maia Sandu, afirma ca eliberarea lui Veaceslav Platon a fost posibila datorita lui Igor Dodon. Presedintele ar fi facut-o pentru ca omul de afaceri sa-l ajute sa lupte impotriva lui Vlad Plahotniuc. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Maia Sandu spune ca pe fundalul pandemiei multe abuzuri pot fi trecute cu vederea, iar eliberarea lui Platon este inca un obstacol greu in curatarea tarii. 

"Vom asista la exercitii de cumparare a procurorilor, deputatilor prin instrumente cu care ne-au obisnuit deja. Va fi greu", spune lidera PAS.

Maia Sandu mai spune ca asumarea de raspundere pentru reforma justitiei in timpul cand era premier a fost o incercare disperata de a curata justitia de controlul politic.

Maia SANDU, LIDER PAS: "Noi ne-am dorit un procuror independent. Imaginati-va ce s-ar fi intamplat cand au aparut acele video cu sacosa, imaginati-va ce s-ar fi intamplat in Parlament cu aceste tranzitii, sechestre si cereri. Ar fi fost o alta istorie. Procuratura ne-ar fi ajutat major sa curatam clasa politica. Acum aceasta sarcina ii revine cetateanului, iar el chiar daca nu vrea sa fie furat, uneori se lasa mintit, cumparat si exista riscul ca in urmatorul Parlament sa se strecoare unii hoti, dar nu in masura in care este acum. Procuratura ar trebui sa faca aceasta ordine pana la alegeri".

Dupa patru ani de detentie, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon a fost eliberat din Penitenciarul 13. Potrivit avocatilor sai, el are in continuare statut de condamnat, dar nu mai are nicio interdictie. Platon a declarat ca are de gand sa faca dreptate, la ce se refera insa nu e clar. 

Intr-un comunicat, Procuratura anunta ca dosarul lui Platon va fi judecat intr-un alt proces transparent, ceea ce nu s-ar fi intamplat anterior. Responsabilii, insa, nu pomenesc nimic de procurorii care ar fi admis incalcari atunci cand acesta a fost condamnat.

Articole din aceeasi categorie