12.11.2019
Vasile Bolea spune ca PSRM vrea o coalitie tot cu blocul ACUM, insa nu cu Maia Sandu in functia de premier. Democratii, insa, afirma ca sunt gata sa faca alianta atat cu PSRM, cat si cu cei de la PAS-PPDA - VIDEO
PSRM si PD vor face coalitie, iar in fruntea guvernului va fi pus un prim-ministru de paie. Declaratia a fost facuta de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, la emisiunea InProfunzime de aseara. De cealalta parte, socialistul Vasile Bolea spune ca PSRM vrea o coalitie tot cu blocul ACUM, insa nu cu Maia Sandu in functia de premier. Democratii, insa, afirma ca sunt gata sa faca alianta atat cu PSRM, cat si cu cei de la PAS-PPDA.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT ACUM: "Cel mai probabil va fi un guvern minoritar intre PD si PSRM cu un prim-ministru asa-numit tehnocrat, de genul Ion Chicu, Mariana Durlesteanu, Marin Ciobanu. Prin urmare, vom avea un prim-ministru de paie care nu va lua decizii. Va fi un fel de asistent al lui Dodon."

Intrebat in ce conditii PD ar sprijini un guvern socialist, democratul Nicolae Ciubuc spune ca: "in situatia in care avem clar cine va fi prim-ministrul, cine vor fi membrii guvernului, care va fi programul de guvernare si in ce masura acest program, cumva, contribuie la realizarea obiectivelor obiectivelor pe care le avem noi."

Cat despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate, socialistul Vasile Bolea spune ca nu-si doreste un nou scritin. Iar Nicolae Ciubuc spune ca chiar daca am avea alegeri, mari schimbari la capitolul distributiilor mandatelor si functiilor in parlament nu vor fi.

Articole din aceeasi categorie