18.03.2021
Va vota sau nu PSRM candidatura lui Igor Grosu la functia de prim-ministru in cazul in care decretul Maiei Sandu va fi declarat constitutional?

Deputatul PSRM, Vlad Batrancea spune ca nu vede ca fractiunea din care face parte sa voteze candidatura lui Igor Grosu la functia de premier atat timp cat ei l-au inaintat pe Vladimir Golovatiuc ca raspuns la candidatura inaintata de Maia Sandu. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Evident ca atunci vom examina. Eu nu vreau sa intru in rolul cuiva care aplauda astazi actiunile Curtii Constitutionale deaceea ca decizia este convenabila, dar maine o criticam ca nu ne este convenabila. Vom vedea aceasta decizie, la sigur doamna Maia Sandu conform jurisprudentei Curtii Constitutionale nu trebuia sa inainteze a doua oara colegul de partid.

Daca se doreau anticipate trebuia sa avem dialog in ce conditii organizam anticipatele. Noi vom avea dialog, dar in conditii de respectare a constitutiei si de respectare a normelor, institutiilor statului. Eu nu cred ca cineva ia in calcul in mod serios aceasta inaintare.

Eu nu cred ca domnul Grosu in cazul de fata a fost candidat sincer al doamnei Maiei Sandu. La sigur la mijloc sunt alte jocuri, dar daca scopul este a doua tentativa esuata, daca scopul este anticipate noi acest lucru l-am discutat.

Eu nu vad cum PSRM o sa-l voteze pe domnul Grosu atunci cand noi ca si raspuns l-am inaintat pe domnul Golovatiuc."

Acum doua zile, Maia Sandu l-a inaintat pe Igor Grosu in calitate de candidat pentru functia de sef al executivului. Reprezentantii mai multor partide s-au aratat indignati ca Sandu a luat decizia singura fara sa anunte despre asta la discutiile cu fractiunile.

Astazi, socialistii au anuntat in Parlament ca Vladimir Golovatiuc este candidatul PSRM - SOR la functia de prim-ministru. O declaratie in acest sens a fost semnata in Parlament de 53 de deputati.


 

Articole din aceeasi categorie