20.06.2022
Va primi Moldova statut de tara candidat pe 24 iunie, la Consiliul European? Ce spune prim-ministrul Republicii Moldova

Prim-ministrul Natalia Gavrilita sustine ca Moldova este foarte aproape de a obtine statutul de stat candidat la Uniunea Europeana, insa este foarte greu de prezis raspunsul Consiliului Europei pentru ca sunt anumite tari care au ingrijorari in privinta extinderii Uniunii Europene. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime. 

„Speram sa primim un raspuns pozitiv. Speram ca sefii de state din Consiliul European sa sustina opinia Comisiei Europene care a fost anuntata saptamana trecuta si sa acorde Moldovei statutul de tara canditat, chiar daca sunt anumite conditii, trebuie sa emplementam anumite reforme, sa ne asiguram ca mergem inainte si progresam cu reforma justitiei, cu combaterea coruptiei, cu respectarea drepturilor omului”, spune sefa Executivului. 

Totodata, Gavrilita considera ca este foarte greu de prezis raspunsul Consiliului Europei pentru ca sunt anumite tari care au ingrijorari in privinta extinderii Uniunii Europene. 

„Trebuie sa ne moderam asteptarile. In acelasi timp cred cu tarie ca am demonstrat ca suntem pregatiti pentru a incepe negocierile pentru ca avem o democratie functionala” a mai adaugat prim-ministrul. 

La data de 17 iunie, Comisia Europeana a propus ca Ucraina si Moldova sa devina tara candidata pentru aderarea la UE. Recomandarea Comisiei Europene este un moment-cheie, iar decizia finala va fi luata la data de 24 iunie, la Consiliul European. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie