02.09.2020
Un socialist o acuza pe Maia Sandu ca ar fi finantata de Ilan Sor pentru campania electorala la prezidentiale / DOC

Candidata la prezidentiale, Maia Sandu, ar fi finantata de Ilan Sor in campania electorala. Acuzatiile vin din partea socialistului Oleg Lipskii, care a sesizat Procuratura Generala in acest sens.

Socialistul Oleg Lipskii sustine ca este vorba de 300 de mii de lei, banii veniti de la compania "DUFREMOL", care apartine lui Ilan Sor. 

Totodata, Lipskii spune ca voluntarii PAS ar fi platiti prin scheme ilegale:"Plata pretinsilor "voluntari" se face prin intermediul unor agenti economici, fara a incheia contracte cu partidul, ca sa nu se vada oficial aceste plati. Chiar daca ulterior acesti bani ar fi fost intorsi, fapta s-a consumat, iar aceasta are nevoie de o apreciere juridica".

Socialistul mentioneaza despre o inregistrare a discutiilor intre reprezentantul companiei "DUFREMOL" si secretarul general al partidului Maiei Sandu, Igor Grosu.

Astfel, din asa zisa discutie intre Igor Grosu si reprezentantul companiei lui Ilan Sor s-a aflat despre existenta:"Pachetelor alimentare" pentru cel putin 2 mii de observatori din partea PAS: "Posibil inspirati de practica lui Sor, cei de la PAS au pregatit pachete cu hrisca, ulei, zahar, faina etc. pentru cei care au fost in calitate de observatori la alegerile prezidentiale din partea formatiunii lui Maia Sandu. Dat fiind faptul ca, observatorii sunt si alegatori, aceste pachete cu alimente reprezinta o forma de corupere a alegatorilor. Mai atragem atentie si asupra faptului ca Partidul Actiune si Solidaritate a primit donatii de 100 de mii de lei de la o companie aeriana cu capital mixt, ceea ce este interzis de legislatie. Stim ca regimul lui Plahotniuc a protejat-o anterior pe Maia Sandu si a intervenit pentru a musamaliza aceste cazuri".

In acest sens, Lipskii a sesizat procuratura generala ca sa investigheze acest caz.

 

 

 

Articole din aceeasi categorie