18.03.2024
„Un referendum de reconfirmare a legitimitatii lui Putin ca lider al poporului rus”. Fostul ministru pentru Reintegrare, despre alegerile din Rusia. Cate persoane au votat la Tiraspol

Fostul ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, sustine ca alegerile din Rusia au fost mai degraba un referendum de reconfirmare a legitimitatii lui Putin ca lider al poporului rus. El sustine ca pentru Vladimir Putin era important numarul de voturi in zeci de milioane „ca sa fie in crestere fata de precedentul scrutin si sa arate cate zeci de milioane de oameni il sprijina pe el”. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

Alexandru FLENCHEA, FOSTUL MINISTRUL PENTRU REINTEGRARE: „Nu putem sa zicem ca nu a fost un scrutin. Putem zice ca a fost un referendum de reconfirmare a legitimitatii lui Putin ca si lider al poporului rus. Pentru Putin nu conteaza atat procentele, cat numarul de voturi in zeci de milioane, ca sa fie in crestere fata de precedentul scrutin ca sa arate cate zeci de milioane de oameni il sprijina pe el. Era nevoie de rata de participare mare. Si in stanga Nistrului cifrele tot sunt interesante. Un calcul de 24 de mii de alegatori, la Tiraspol au votat, potrivit informatiei prezentate de administratia regiunii - doua sectii de votate, cate 12 mii de alegatori per sectie.”

Andrei CURARARU, EXPERT WATCHDOG:Problema este ca pana la urma am avut si un referendum de legitimizare a razboiului. Pentru ca una dintre primele intrebari care i s-a acordat lui Putin dupa anuntarea rezultatelor a fost ca uitati-va, dvs ati fost reconfirmat si Zelenski nu. Ce facem, cu cine negociem? Asta si era o miza mare a acestui scrutin, de asta si unii candidati au fost eliminati inca la faza de inregistrare... Nimeni din liderii europeni inca nu l-a felicitat.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „La Chisinau la fel am vazut oameni stand la coada ca sa voteze. A fost si un incident in Ambasada cu un cocktail molotov. Cum vedeti acest incident? A fost un om intradevar nemultumit sau a fost un scenariu”

Alexandru FLENCHEA, FOSTUL MINISTRUL PENTRU REINTEGRARE: „Incidente am vazut chiar si in Rusia. Incidente care s-au soldat cu dosare penale. Si aici deja a fost anuntat un dosar penal. Respectivul cetatean are norocul sa nu fie pe teritoriul Rusiei ca acolo asa ceva este terorism. Ambele verisiuni au dreptul la viata si nu cred ca vreo una din ele schimba ceva.”

Citeste si : Occidentul nu recunoaste alegerile care il mentin pe Putin la putere. Votul - criticat de oficiali din Statele Unite, Germania, Romania, Marea Britanie - VIDEO

Vladimir Putin si-a asigurat un nou mandat de presedinte al Rusiei, al cincilea. Potrivit primelor rezultate oficiale, acesta a obtinut peste 87 la suta din voturi. Scrutinul care s-a intins pe 3 zile nu a fost insa lipsit de incidente, in ciuda masurilor de securitate luate de Kremlin. Cel putin 60 de oameni au fost retinuti dupa ce au incercat sa saboteze procesul de vot in cateva sectii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie