12.11.2020
Un fost parlamentar - in vizorul ANI. Fiind deputat, continua sa detina o functie intr-o institutie pentru care a obtinut ilegal peste 60 de mii de lei. Ce risca acesta si cine e functionarul

Un fost parlamentar a ajuns in vizorul Autoritatii Nationale de Integritate dupa ce a continuat sa detina o functie intr-o institutie pentru care a obtinut peste 60 de mii de lei. El risca sa nu mai detina functie publica timp de trei ani. Este vorba despre Nicolae Juravschi.

Potrivit ANI, fostul deputat din Parlamentul Republicii Moldova, continua sa detina functia de presedinte in cadrul Comitetului National Olimpic si Sportiv din Republica Moldova (CNOS). 

Desi, nu a fost remunerat pentru functia detinuta in cadrul CNOS pe durata detinerii mandatului de deputat, totusi acesta si-a exercitat imputernicirile de conducator. Aceste actiuni au fost confirmate de cele 19 acte pe care le-a semnat in perioada anilor 2011-2018, asigurand asftel functionalitatea institutiei. 

Dupa incetarea mandatului de deputat, fostul parlamentar a incheiat un contract individual de munca cu CNOS, si a obtinut venituri sub forma de salariu, in suma totala de peste 50 mii de lei, pentru lunile martie si aprilie 2019.  La fel, in perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014 si pentru anul 2015, fostul deputat a beneficiat de o indemnizatie speciala acordata sportivilor pentru toata viata, in suma totala de circa 15 mii 500 lei.

In rezultat, inspectorul de integritate a emis act de constatare a incalcarii regimului juridic al incompatibilitatilor de catre fostul deputat in Parlamentul Republicii Moldova pentru detinerea simultana, contrar legislatiei speciale a ANI -  a mandatului de parlamentar si a functiei de presedinte in cadrul CNOS.

Daca actul emis de ANI va ramane definitiv, fostul deputat risca sa nu mai detina timp de 3 ani - o functie publica, de demnitate publica si mandatul de deputat, cu exceptia functiilor elective. 

Totodata, acesta va fi inscris in lista persoanelor cu interdictii de a ocupa functiile mentionate.

Articole din aceeasi categorie