15.03.2021
Un deputat roman - blocat a doua zi la vama: "Vreau sa trec Prutul. Sa ajung si eu la inmormantarea maestrului Nicolae Dabija." Mai multi parlamentari de la Bucuresti s-au adunat la frontiera: cer anularea interdictiei - VIDEO

Doisprezece parlamentari romani ai Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) se afla in aceasta dimineata la vama Leuseni, alaturi de colegul lor de partid, George Simion, care anterior a primit interdictia de a intra pe teritoriul tarii noastre. Acesta spune ca isi doreste sa ajunga la inmormantarea sriitorului Nicolae Dabija.

George SIMION, PRESEDINTELE ALIANTEI PENTRU UNIREA ROMANILOR: "Suntem in vama Leuseni, suntem 12 parlamentari, aici, din Parlamentul Romaniei. Cerem suspendare aplicarii interdictiei in cazul meu. Intr-un mod similar am avut o interdictie in 2015 cand nici macar nu eram demnitar al statului roman. Atunci s-a putut interveni ca de pe o zi pe alta sa se suspende aplicarea acestei interdictii pe perioada desfasurarii procesului, care nu a ajuns la nicio finalitate, unde nu s-a constatat nicio incalcare din partea. Speram si in aceasta dimineata sa ni se permita accesul, ca sa nu recurgem la alte forme de protest. Speram sa ajung si eu la inmormantarea maestrului Nicolae Dabija. Nu vrem sa iscam alte discutii si alte probleme.

Cerem autoritatilor romane sa ne apere interesele. Aceasta situatie nu este una normala, suntem demnitari ai statului roman si ne dorim un viitor comun Romania cu Moldova.”

Pe 13 mai 2015, George Simion, cunoscut pentru aspiratiile sale unioniste, a fost retinut de SIS, iar la scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictie de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.

George Simion, liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012, o miscare care militeaza pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, spunea ca a fost batut, retinut si a primit interdictie de a mai intra in Moldova.

Deputatul roman a incercat ulterior sa intre pe teritoriul Republicii Moldova, insa accesul i-a fost interzis. In iulie 2019 mai multi sustinatori ai sai au cerut Ministerului Afacerilor Interne sa ii scoata interdictia, insa Biroul Migratie si Azil declara ca decizia poate fi anulata doar in instanta de judecata.

Articole din aceeasi categorie