11.08.2020
Un deputat PSRM a sesizat ANI privind declaratia de avere a lui Radu Marian /DOC

Deputatul PSRM, Nichita Turcan, a sesizat Autoritatea Nationala de Integritate privind declaratia de avere a deputatului PAS, Radu Marian.

Nichita TURCAN, DEPUTAT PSRM:"Lista "deputatilor onesti" si curat-murdari ai Maiei Sandu se mareste! De aceasta data cu Radu Marian, declaratiile de avere si interese ale caruia ridica mai multe semne de intrebare.

Astazi m-am adresat Agentiei Nationale de Integritate cu o solicitare care vizeaza neconcordante si lacune in completarea declaratiilor de avere si interese ale deputatului PAS, Radu Marian, pentru ultimii 3 ani".

Turcan afirma ca in perioada 2017-2018, Marian a declarat un venit de peste 620 de mii de lei, inclusiv aproape 200 de mii de lei de la ministerul de Externe al Marii Britanii: "Este de mentionat ca, mandatul de deputat este incompatibil oricarei alte functii remunerate, inclusiv a functiei acordate de un stat strain sau organizatie internationala, cu exceptia activitatii didactice si stiintifice desfasurate in afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului".

Totodata, socialistul a subliniat ca Radu Marian a declarat doua bunuri de valoare, in suma totala de peste 244 000 de lei, insa n-a indicat niciun bun imobil: "Apare intrebarea, unde tine deputatul cele doua bunuri care costa cat peste 140 de pensii medii in Moldova? Au mai fost depistate si alte neconcordante, pe care trebuie sa le examineze ANI".

"Pe langa ascunderea averilor, veniturilor si a intereselor, am observat la majoritatea deputatilor PAS auto-proclamati "onesti", ca sunt finantati de peste hotare prin diferite instrumente, in special, ONG-uri. Poate e timpul sa recunoasca faptul ca ONG-urile sunt umbrela legala de finantare ilegala de peste hotare a deputatilor Maiei Sandu?

In acest caz, poporul se intreaba: ce interese reprezinta acesti alesi "curat-murdari"?", a mentionat Turcan.

Articole din aceeasi categorie