21.01.2021
Un deputat PPDA il denunta la procuratura pe presedintele suspendat al raionului Dubasari: "Filipov exercita presiuni fata de lucratorii publici, detine in continuare stampila si automobilul Consiliului raional" / DOC

Deputata Platformei DA, Stela Macari, a depus un nou denunt la Prcuratura Generala pe numele presedintelui suspendat al raionului Dubasari. Parlamentarul spune ca desi este suspendat din functie, Filipov exercita presiuni fata de mai multi lucratori publici, detine in continuare stampila si utilizeaza automobilul Consiliului raional. Presedintele suspendat al raionului Dubasari nu a venit inca cu o reactie. 

„Ignorand in totalitate decizia Consiliului de suspendare, Filipov utilizeaza in continuare bunurile publice (automobil, birou, stampila...) si intimideaza functionarii prin uzurparea functiei. Sper ca cel putin din a treia incercare Procuratura Generala se va sesiza pe seama actiunilor acestui personaj si, in contextul alegerilor parlamentare anticipate, ne vom lipsi de un individ aflat in functie decizionala susceptibil de intentia de a frauda alegerile in favoarea stelutei rosii”, spune Stela Macari. 

Deputatul mai spune ca desi la 17 decembrie 2020 Grigore Filipov a fost suspendat din functie pentru un termen de 60 zile, acesta exercita presiuni si intimidari fata de mai multi lucratori publici din cadrul administratiei Consiliului raional Dubasari, despre care deputata spune in denuntul in cauza.

 „Filipov detine in continuare stampila Consiliului raional, chei de la birouri, utilizeaza in continuare bunurile Consiliului raional, inclusiv automobilul, biroul de serviciu, rechizite de birou, da indicatii functionarilor, aducand prejudicii nu doar imaginii, dar si prejudicii materiale bugetului unitatii administrativ teritoriale”, spune Stela Macari. 

Deputata si-a fondat denuntul pe prevederile legislative printre care Legea privind administratia publica locala

Intr-un comunicat emis de Platforma DA se spune ca anterior Stela Macari a reclamat la Procuratura mai multe ilegalitati comise de catre presedintele suspendat al raionului Dubasari Grigore Filipov, insa nu au fost luate masuri.

Anterior, Stela Macari a declarat ca consilierii raionali din Dubasari care au votat pentru suspendarea din functia de presedinte de raion a lui Grigore Filipov, care ar fi un apropiat al lui Igor Dodon, sunt citati la CNA. Deputata Platformei DA spunea ca ofiterii anticoruptie ar indeplini ordinile lui Dodon. De cealalta parte, responsabilii de la CNA au declarat ca persoanele au fost citate dupa ce Filipov a depus o plangere cu privire la suspendarea sa din functie si ca aceasta este o procedura obisnuita.

Articole din aceeasi categorie