11.02.2021
Ultima ora. PSRM a propus un nou candidat la functia de premier. Igor Dodon - la Parlament: "Maia Sandu tremura de frica...este obligata sa desemneze candidatura" - VIDEO

Mariana Durlesteanu este candidatul propus astazi de Partidul Socialistilor la functia de premier. Anuntul a fost facut de Igor Dodon in cadrul unui briefing de presa. O cerere in acest sens va fi transmita Maiei Sandu, anunta fostul sef de stat.

Igor DODON, LIDER PSRM: “Ceea ce se intampla astazi in Parlament este un spectacol de prost gust. Practic avem un presedinte care bate toate recordurile, intai isi bate joc de constituie, apoi isi bate joc cu aceasta propunere fake de premier si apoi isi bate joc de Gavrilita si de oamenii inaintati de ea ca ministri. In aceste conditii intrebarea mea este ce se intampla astazi in Parlament? A venit Gavrilita sa se joace de-a prim-ministru, care este sensul?

Uitati-va la lista de ministri, jumatate din ei parca sunt cazuti de pe luna, nu au calcat in teritoriu niciodata, probabil stiu doar unde e sediul PAS, dor daca ii vor duce cu taxiul acolo. Intentionat au fost pusi pe lista ca sa nu fie votati, programul de Guvernare e o parodie, special sa nu fie votat. Asta avem astazi in Parlament, o rusine politica, iata de ce se ocupa presedintele RM, in loc sa se ocupe de problemele reale a tarii se joaca dea politica.

Au trecut doua luni de cand Maia Sandu e presedinte, unde sunt schimbarile promise? Singura schimbare pe care o vedem e ca la presedintie avem un om complet debusolat, care nu stie ce sa faca in aceasta functie si ne ofera doar spectacole, intr-o incercare ridicola de a parea un presedinte real si puternic.

Maia Sandu vrea haos in tara si alegeri anticipate pe fundalul acestui haos, ea intelege ca oamenii vad ca ea nu poate face nimic si ca se repeta scenariul de la Guvern cand a dezamagit ca prim-ministru."

Dodon a declarat ca PSRM nu are degand sa incurajeze un astfel de comportament si decizia lor este de a nu vota acest Guvern.

Igor DODON, LIDER PSRM: "Stiu ca Maia Sandu sta acum in birou la Presedintie si tremura de frica sa nu-i votam Guvernul Gavrilita. Ar fi o lovitura grea, daca i-am vota Guvernul fake. Scopul nostru este sa protejam cetatenii, nu putem sa ne dam votul pentru astfel de persoane. Ca urmare, luand act de situatia critica, am luat decizia de a veni cu o propunere serioasa de premier, pe care o vom inainta chiar astazi presedintelui. 

Este vorba despre o persoana capabila sa gestioneze un Guvern de tranzitie pana la declansarea alegerilor anticipate. O persoana capabila sa gestioneze criza pandemica pana la anticipate si tara sa nu intre in haos. 

Lansam initiativa de a forma o majoritate parlamentara de cel putin 51 de deputati, care va activa doar pe perioada acestui mandat de tranzitie, pentru sustinerea unui candidat profesionist si apolitic la functia de prim-ministru. Noi, PSRM, am semnat deja pentru aceasta candidatura, indemnam si alti deputati sa se alature. Nu vorbim de niciun fel de alianta sau coalitie politica, dar vorbim de o majoritate parlamentara tehnica, una constituita strict pentru a salva tara din acest haos. La aceasta majoritate pot sa adere orice deputati, chiar si cei din PAS.

Propunerea cu care mergem la functia de premier este una constitutionala, asa ca orice fel de refuz din partea presedintelui va fi o incalcare grava a constitutiei. Presedintele nu poate ignora vointa majoritatii Parlamentului. Este inadmisibil un astfel de comparat al presedintelui.

Mi-as dori ca anticipatele sa fie in iunie, de aceea am insistat sa gasim o buna guvernare pana atunci, insa acei din PAS prefera haosul. Dorim sa votam un Guvern de tranzitie pana la anticipate."

Articole din aceeasi categorie