02.06.2021
Ultima ora. PRO Moldova anunta ca NU PARTICIPA la alegerile parlamentare anticipate - VIDEO

Pro Moldova nu va participa la scrutinul parlamentar din data de 11 iulie. Despre aceasta a anuntat liderul formatiunii, Andrian Candu.

Andrian CANDU, LIDERUL PRO MOLDOVA: "Aceste alegeri parlamentare nu sunt decat o confruntare intre Sandu si Dodon. Nu este o confruntare de idei sau de solutii. La aceste alegeri parlamentare urmarim o lupta de orgolii. Concurentii care s-au lansat deja nu au venit cu solutii privind situatia pandemica. La aceste alegeri parlamentare Pro Moldova nu va participa in calitate de concurent electoral. Astazi spunem franc ca nu este timp pentru oameni de treaba. Acest scrutin este o continuare a alegerilor prezidentiale. Noi vom incepe o campanie de informare si mobilizare ca sa deconspiram toate minciunile si promisiunile false."

La data de 22 iunie 2020, Pro Moldova a fost inregistrat oficial in calitate de Partid Politic. Formatiunea a fost creata din 14 deputati, plecati din Partidul Democrat, in frunte cu Andrian Candu. Liderul partidului, Andrian Candu, a declarat ca au fost determinati sa creeze o noua formatiune politica pentru ca actuala guvernare lucreaza pentru un singur om, fara sa precizeze numele.

Grupul parlamentar Pro Moldova a fost creat in luna februarie, dupa ce sase deputati au plecat din PDM. In prezent, Pro Moldova are 7 parlamentari care au plecat de la Partidul Democrat si au fost invinuiti ca au fost cumparati de fostul lor lider Vlad Plahotniuc care acum se afla in Statele Unite.

Articole din aceeasi categorie