16.03.2021
Ultima ora. Mariana Durlesteanu nu mai vrea sa fie candidat la functia de prim-ministru: "Nu sunt papusa nimanui. Ma retrag acum..."

Mariana Durlesteanu nu mai vrea sa fie candidat la functia de prim-ministru. "Nu sunt papusa nimanui. Ma retrag acum...", a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

"Dragi cetateni, prieteni, in politica poate ca este loc de cinism, dar nu asa, nu acum, cand in pericol este viata omului. Iata de ce vin cu un anunt: am decis sa imi retrag candidatura de la functia de Prim-Ministru al Republicii Moldova. Nu imi pot permite ca numele si reputatia mea sa fie folosite pentru reglari de conturi intre clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorinta de a contribui la depasirea crizelor si a misca tara inainte.

Ma retrag acum, insa promit ca nu plec din viata publica, iar experienta amara din ultimile luni, m-au determinat sa ma implic si mai mult in viitor in viata tarii, sa imi ajut cetatenii, sa lupt pentru ei. Vreau sa cred si sper puternic ca in viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o noua clasa politica, cu o veritabila fibra morala, iar toate vor permite sa transformam spre bine tara, sa aducem mai multa Europa acasa. Eu contez pe solidaritatea, specifica noua, moldovenilor, si promit sa ma implic plenar a face schimbarea pentru care mi-am dat votul", a scris Mariana Durlesteanu pe pagina sa de Facebook. 

Durlesteanu mai mentioneaza ca in aceasta perioada Republica Moldova se confrunta cu o realitate tragica generata de criza sanitara profunda a carei gestionare este scapata de sub control, inclusiv prin vaccinarea intarziata a cetatenilor. In paralel, avem si o situatie fara precedent generata de criza politica si economica care impune niste decizii morale din partea clasei politice pentru a lua un ragaz in interesele de partid, personale sau competitie.

"Discutiile despre inaintarea mea la functia de prim-ministru mi-au confirmat inca o data amploarea crizei morale in care se afla politicul nostru, dar cel mai grav iresponsabilitatea in gestionarea crizelor si folosirea tragediei umane in scopuri politice. Trebuie sa recunoastem, astazi Moldova nu are parte de o guvernare in interesul cetateanului.

Reiterez "Nu sunt papusa nimanui”, asa cum unii din clasa politica incearca sa manipuleze. Am acceptat aceasta provocare pentru ca nu sunt indiferenta fata de situatia grava din tara, am acceptat fiindca am obosit sa observ cum cetatenii sunt capturati de catre politicienii certati cu morala", scrie Mariana Durlesteanu.

Aceasta spune ca a acceptat conditionat, sa creeze o echipa in Executiv cu oameni corecti si profesionisti, sa administreze transparent institutiile publice si sa promoveze reforme in toate domeniile. 

"Obiectivul principal al acestei decizii a fost recastigarea increderii cetatenilor in democratie prin imbunatatirea administrarii actului guvernamental in spirit European, asigurand o justitie independenta si continuarea luptei impotriva coruptiei.

Evident ca pentru a realiza aceste obiective este necesar de un suport larg al societatii si vointa politica in adoptarea unor legi responsabile in beneficiul oamenilor.

Cu regret, ce am vazut in aceasta perioada a fost ca majoritatea politicienilor, indiferent de stanga sau dreapta fac « clounade» la TV si se intrec in declaratii politice promovand interesele partidelor, interese personale sau de clan. Din pacate, astfel de atitudine pune in pericol azi vietile cetatenilor si le afecteaza viitorul.Doresc sa multumesc doamnei Presedinte al Parlamentului pentru invitatie si doresc tuturor sanatate multa si prosperitate", mai mentioneaza Mariana Durlesteanu. 

Articole din aceeasi categorie