19.04.2022
Ultima ora. Maia Sandu a promulgat legea care interzice pe teritoriul Moldovei literele "V" si "Z", dar si panglica Sfantului Gheorghe

Legea privind interzicerea simbolurilor care instiga la ura si razboi, printre care literele "V" si "Z", dar si panglica Sfantului Gheorghe a fost promugata astazi, de sefa statului. Aceasta va intra in vigoare din momentul publicarii in monitorul oficial.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Dragi cetateni, astazi am promulgat legea care interzice in Republica Moldova folosirea simbolurilor care promoveaza agresiunea militara. Noile prevederi intra in vigoare din momentul publicarii. Modificarea legislatiei Republicii Moldova cu privire la unele semne si litere care sunt folosite de armata rusa in razboiul din Ucraina si cu privirea la interzicerea pe teritoriul tarii noastre nu atenteaza la memoria noastra istorica. Oamenii vor putea in continuare sa comemoreze pe cei care au cazut in cel de-al doilea razboi mondial. Noi tinem minte cu ce pret s-a obtinut pacea in acea vreme. 

Datoria noastra a fost sa pastram aceasta pace, dar nu am reusit. Razboiul incepe in noi, prin cuvinte grele aduse vecinului si se termina cu bombardamente si masacre. Avem datoria de a pastra pacea si de aceea nu vom permite folosirea simbolurile in tara noastra. Cei care nu condamna azi razboiul, sunt cei care nu au condamnat la vremea lor holocaustul. Mesajele care promoveaza ura si razboiului trebuie sanctionate dur. Acei care folosesc simbolurile vor plati dur conform legii. Utilizarea acestora este un comportament criminal. Oamenii trebuie sa fie responsabili”, a declarat Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie