27.01.2021
Ultima ora. Maia Sandu a inaintat un candidat la functia de premier. Vezi cine ar putea fi noul prim-ministru al RM

Maia Sandu a inaintat-o pe Natalia Gavrilita la functia de premier.

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM: "Un om in care am incredere, o profesionista integra si responsabila. I-am dat doamnei Gavrilita sarcina sa creeze echipa guvernamentala si sa pregateasca un program de guvernare axat  pe dezvoltarea economica. In continuare consider ca alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale pentru a iesi din impasul politic in care ne-am pomenit. Cetatenii trebuie sa aiba dreptul sa-si aleaga deputatii si sa se faca o majoritate responsabila. Acum, fractiunile din Parlament vor avea posibilitatea sa demonstreze daca cu adevarat isi doresc alegeri parlamentare anticipate sau daca umbla cu minciuni si incearca sa puna capcane."

Natalia Gavrilita a fost ministrul Finantelor in Guvernul condus de Maia Sandu. A fost director general la Global Innovation Fund (GIF) cu experienta vasta in domeniul consultantei in domeniul guvernarii si dezvoltarii. Inainte de a se alatura GIF, a fost secretar de stat la Ministerul Educatiei din Moldova, unde a condus reforme cu impact puternic in finantarea educatiei, evaluarea studentilor si guvernarea scolilor. 

A petrecut cativa ani la consultanta de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare si evaluare in Tadjikistan, Indonezia, Nigeria si Teritoriile Palestiniene Ocupate. Inainte de aceasta, a detinut functii de conducere in cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova si al Ministerului Economiei, lucrand in domeniul reformei administratiei publice, al planificarii strategice si al coordonarii donatorilor. Natalia gavrilita detine un M.P.P. in politica publica de la Scoala Harvard Kennedy si un B.A. in Legea de la Universitatea de Stat din Moldova. A activat la Banca Mondiala, ca si Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie