28.12.2020
Ultima ora. Fostul ambasador al RM in Rusia, Andrei Neguta, retinut pentru 72 de ore

Fostul Ambasador al Republicii Moldova in Federatia Rusa s-a prezentat, astazi, impreuna cu avocatii sai, in fata procurorilor PCCOCS unde a fost audiat si recunoscut in calitate de banuit de complicitate la contrabanda cu anabolizante. Despre asta anunta responsabilii de la Procuratura. 

In cadrul audierii, acesta a facut declaratii, negand ca ar fi avut vreo implicare in cele imputate de procurori. Totusi, procurorii au decis sa-l retina preventiv pentru 72 de ore.

In continuare, PCCOCS urmeaza sa verifice depozitiile date de catre banuit in raport cu probatoriul acumulat pe dosar, iar in functie de circumstantele ce urmeaza a fi stabilite, procurorii vor decide asupra necesitatii punerii fostului ambasador sub invinuire cu solicitarea aplicarii arestului.

Anterior, in acest dosar, a fost arestat soferul microbuzului cu numere diplomatice, retinut la inceputul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum si o alta persoana invinuita ca ar fi avut tangenta cu acest caz.

Anabolizantele au fost depistate in vehicul pe 5 decembrie 2020, de catre Serviciul Vamal si Serviciul de Informatii si Securitate, iar potrivit estimarilor, evaluarea lotului se cifreaza la peste 8 milioane de lei.

Articole din aceeasi categorie