04.11.2020
Ultima ora. Deputatii din Partidul Sor si cei care au parasit Pro Moldova adera la Platforma "Pentru Moldova": "Avem 14 parlamentari" - GALERIE FOTO

Deputatii din Partidul Sor si cei care au parasit Pro Moldova adera la Platforma "Pentru Moldova". 

Corneliu PADNEVICI, DEPUTAT: "Efortul nostru de a debloca activitatea Parlamentului a fost sustinut de catre deputatii fractiunii ”Partidului Sor”. Acum, avem 14 deputati in Platforma ”Pentru Moldova”, iar vocea noastra va fi mai puternica in Parlament, ca sa rezolvam problemele reale ale oamenilor. Chem colegii si din alte fractiuni sa semneze Conventia ”Pentru Moldova”, o platforma reala de promovare a intereselor cetatenilor si a proiectelor importante pentru tara!"

Acum doua zile, pe 2 noiembrie, cei cinci deputati care inainte de alegerile prezidentiale au plecat de la Pro Moldova au anuntat formarea unui nou grup parlamentar numit „Pentru Moldova.” Anuntul a fost facut pe Facebook de Ruxanda Glavan. 

Fostii democrati Sergiu Sarbu, Grigorie Repesciuc, Ruxanda Glavan, Eleonora Graur si Corneliu Padnevici au parasit formatiunea condusa de Adrian Candu saptamana trecuta. Opozitia si unii analisti politici au spus ca plecarea lor ar fi o intelegere intre Dodon, Sor si Plahotniuc pentru a-i asigura acestuia o majoritate in Parlament in cazul in care pierde Presedintia, lucru negat de ei, dar si de Dodon. 

Articole din aceeasi categorie