05.05.2021
Ultima ora. Cine ar putea fi noul sef al Delegatiei Uniunii Europene in Moldova, in locul lui Peter Michalko

Noul ambasador al Uniunii Europene in Republica Moldova, in locul lui Peter Michalko, ar putea fi Janis Mazeiks, scrie canalul de Telegram „Culisele Diplomatiei”. 

UPDATE: Biroul de presa al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene se abtine de la comentarii cu privire la numirea noului sef al Delegatiei Uniunii Europene si informeaza institutiile mass-media ca in conformitate cu uzantele diplomatice, anuntul cu privire la numirea sefilor de misiuni diplomatice acreditate in Republica Moldova este realizat la momentul oportun de catre statul/organizatia reprezentat/a.

Janis Mazeiks este licentiat in stiinte politice la Universitatea din Letonia si masterand in drepturile omului si democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.  ine in diplomatie in anul 1995, detinind mai multe functii, atit in aparatul central cit si in misiuni.  

Trei ani a fost Reprezentantul Permanent al Letoniei pe linga Consiliul Europei. Apoi revenit in centrala a fost seful departamentului organizatii internationale si drepturile omului.  

In perioada 2006-2007 a fost consilierul presedintelui leton pe politica externa.  

Din 2007-2011 a fost ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe linga ONU la Geneva, iar in 2013 -2018 ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe linga ONU la New York.

In prezent Janis Mazeiks este Subsecretar de stat - Director politic in cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

Articole din aceeasi categorie