19.08.2019
UK vrea sa blocheze libera circulatie a cetatenilor UE chiar din prima zi de BREXIT
Noul ministru de Interne al Marii Britanii vrea sa impuna restrictii la frontierele UK imediat pe 31 octombrie, cand premierul Boris Johnson a anuntat ca englezii vor iesi din Uniunea Europeana chiar daca nu vor avea un acord de retragere. .

Astfel, potrivit The Independent, libera circulatie pentru membrii Uniunii Europene in Marea Britanie se va sfarsi chiar din prima zi in care va intra in vigoare iesirea din UE, respectiv pe 31 octombrie, chiar si fara un acord.

Ministrul Priti Patel este cel care insista pentru acest plan, mai spun sursele The Independent. Pana acum, ministrii au incercat sa amane aceasta problema a liberei circulatii pana la gasirea unei solutii concrete, insa proiectul de lege a ramas blocat in Camera Comunelor.

Liberal-democratii au condamnat aceasta accelerare a procesului, despre care au spus ca este ”brutala” si au avertizat ca Patel este ”complet detasat de realitate”.

Oficiali ai minsterului britanic de Interne au fost trimisi la Singapore pentru a copia de acolo metodologia, ministrul Patel fiind convins ca aceasta se va putea implementa rapid si in UK.

Guvernul de la Londra a mai facut duminica un pas catre un Brexit fara acord - daca UE nu accepta renegocierea documentului convenit cu fostul premier Theresa May si respins de legislativul britanic.

Ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat abrogarea Actului privind Legile Comunitatii Europene din 1972, in baza caruia Regatul Unit a aderat atunci la Comunitatea Economica Europeana. Abrogarea va fi efectiva incepand cu 31 octombrie.

In urma acestui anunt, premierul Boris Johnson a scris pe Twitter: ″Parasim UE pe 31 octombrie. Semnarea acestui document inseamna ca ne vom recupera controlul asupra legilor noastre in ziua Brexitului″

Articole din aceeasi categorie