03.05.2022
UE a acordat 8 milioane de euro pentru Republica Moldova, sprijin in contextul invaziei ruse din Ucraina. Europarlamentar: „Aparam Moldova de atacuri cibernetice”

Ieri, Comisia Europeana a adoptat un pachet de sprijin in valoare de 8 milioane de euro pentru a intari rezistenta Republicii Moldova in fata atacurilor cibernetice si dezinformarii, care s-au intensificat odata cu invazia Federatiei Ruse in Ucraina. Despre asta a anuntat europarlamentarul roman, Siegfried Muresan, pe pagina sa de facebook. 

„Banii vor fi putea fi folositi pentru a intari infrastructura de securitate cibernetica, dar si pentru a oferi sprijin mass-mediei independente si Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova in vederea combaterii stirilor false. De la inceputul invaziei ruse din Ucraina, Republica Moldova a fost tinta mai multor atacuri cibernetice asupra site-urilor si platformelor guvernamentale, dar si a unui numar foarte mare de stiri false. In acest context, Uniunea Europeana vine in sprijinul Republicii Moldova pentru a ajuta autoritatile de la Chisinau sa protejeze institutiile statului si cetatenii in fata amenintarilor venite dinspre Kremlin”, a scris Muresan pe retelele de socializare.

De asemenea, acesta a mai spus ca banii oferiti de UE vor putea fi folositi si pentru a intari capacitatea de gestionare a fluxului mare de refugiati din Ucraina.

„Republica Moldova este tara care a primit cel mai mare numar de refugiati raportat la populatie. Tocmai de aceea, are nevoie de tot sprijinul nostru pentru a gestiona cat mai bine situatia si a asigura oamenilor care fug din calea razboiului toate cele necesare”, a mai adaugat europarlamentarul roman. 

Articole din aceeasi categorie