14.07.2020
"Timpul motiunii a venit". Igor Munteanu spune ca Igor Dodon se pregateste deja pentru a corupe vointa alegatorilor la scrutinul din toamna

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu spune ca este nevoie de un Guvern nou, capabil sa scoata tara din impas si din buimaceala anului 2020. Parlamentarul mai spune ca Igor Dodon pregateste deja conditiile pentru a corupe vointa alegatorilor la scrutinul din toamna. 

"Astazi, am semnat Motiunea de cenzura vs guvernul Chicu. Nu am nici o indoiala ca este o decizie corecta, necesara, oportuna, adecvata. Pentru ca liderii PSRM inteleg ca ar putea pierde initiativa, ei au inceput a pregati conditiile pentru a corupe rezultatul vointei alegatorilor la urmatorul scrutin; astfel, preconizatele schimbari la Codul electoral, limitarea participarii diasporei la alegeri, folosirea inzecita a turistilor transnistreni, deschiderea unor zeci de sectii de vot pe teritoriul Rusiei sunt doar cateva elemente dintr-un scenariu complex, care apartine guvernarii Dodon, si care nu ar trebui sa lase nicio iluzie asupra efectelor sale asupra spatiului politic in ajun de scrutin. Igor Dodon ii multumeste de pe acum lui Krasnoselski pentru ca are grija de ”stabilitatea garzilor sale”, dar ce va fi in toamna, cu sustinerea organica a statului rus?!", scrie deputatul pe pagina sa de facebook.

Igor Munteanu crede ca actuala putere PSRM-PDM nu va permite organizarea unor alegeri corecte la scrutinul din 1 noiembrie, fiindca dupa realegerea lui Dodon, pozitiile PSRM-ului se vor consolida in perspectiva alegerilor parlamentare anticipate. Deputatul spune ca singura solutie este un guvern neutru.

Parlamentarul enumera si principalele prioritati ale actualului sef de stat, acestea fiind: control asupra Curtii Constitutionale si Procuraturii, anularea mandatului imperativ si revizuirea Constitutiei in directia profilului politic pe care-l reprezinta PSRM.

"Daca ”sirenele” politice, care-i cheama pe cetatenii RM sa ignore urgenta strategica a schimbarii guvernului Chicu isi vor atinge scopul, atunci Igor Dodon ar putea obtine un nou mandat, demarand pe un scenariu strict geopolitic, cu pasiuni autoritare de tip neo-sovietic, un putinism asortat la pauza ”geopolitica” in care a intrat UE in acest moment. Cu toate derivatele sale: suveranizarea regimului separatist, depopularea rapida a RM, preeminenta schemelor dominate de capitaluri rusesti si includerea tot mai energica a RM in curentele integrationiste ale CSI si UEA", noteaza Igor Munteanu.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu a fost semnata astazi de deputatii din Platforma DA si ar putea fi examina saptamana viitoare la sedinta Parlamentului. 

Ieri, PAS a anuntat ca va decide sambata daca va semna sau nu motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului Chicu.

Articole din aceeasi categorie