17.06.2020
The New York Times: Un purtator de cuvant al Departamentului de Justitie al SUA a refuzat sa comenteze cererea RM de a-l extrada pe Vlad Plahotniuc

Republica Moldova a solicitat Statelor Unite ale Americii sa-l extradeze pe Vlad Plahotniuc, acuzat de implicare in furtul miliardului din banci in perioada 2014-2015.

Solicitat de New York Times, un purtator de cuvant al Departamentului de Justitie al Statelor Unite a refuzat sa comenteze cererea referitoare la extradarea lui Vlad Plahotniuc.

Anterior, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat ca actiunile lui Plahotniuc au subminat statul de drept si au „compromis independenta institutiilor democratice din Republica Moldova”.

Ieri, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a solicitat autoritatilor competente ale Statelor Unite ale Americii extradarea fostului lider PD pentru a fi tras la raspundere in Republica Moldova.

Concomitent, Procuratura Anticoruptie a expediat recent autoritatilor americane o cerere de comisie rogatorie fiind solicitata efectuarea mai multor actiuni de urmarire penala, inclusiv ce vizeaza bunurile lui Vladimir Plahotniuc de pe teritoriul SUA.

In zilele imediat urmatoare, PCCOCS, care investigheaza o alta cauza penala in privinta numitului, urmeaza sa expedieze o cerere de comisie rogatorie autoritatilor din SUA.

Articole din aceeasi categorie