07.11.2022
Tariful la energia electrica ar putea creste din nou. Andrei Spinu: „Vom sti mai exact aproape de finalul lunii noiembrie”

Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, a declarat in cadrul emisiunii In PROfunzime ca tariful la lumina ar putea creste din nou. Asta, pentru ca tara noastra cumpara energie electrica din Romania la un pret de trei ori mai mare decat cel de la Centrala de la Cuciurgan.

„In situatia in care suntem, acest risc este permanent, nu putem sa spunem ca nu exista. Vom sti mai exact aproape de finalul lunii noiembrie daca este nevoie de ajustari suplimentare a tarifului. La hotar este razboi, 40 la suta din infrastructura a fost deja afectata, vedem bombardamente zilnice in Ucraina, nu este exclus ca vor continua bombardamentele in infrastructura. Gazul pe care noi il avem acolo stocat se afla la o adancime suficient de mare ca sa nu sufere, poate suferi sistemul de transport, dar el poate fi restabilit in cateva zile. E alta problema cand se bombardeaza statiile de transformare”, spune Spinu. 

La 2 noiembrie, membrii Agentiei Nationala pentru Reglementare in Energetica au aprobat noi tarife la energia electrica. Astfel, tariful la energia electrica distribuita de FEE NORD a crescut pana la 4,81 lei per kWh de la 3,21 lei  lei per kWh, iar pentru energia electrica distribuita de Premier Energy, ANRE a aprobat un tarif de 4,77 lei per kWh, in prezent tariful, fiind de 3,15 lei per kWh. Tarifele vor intra in vigoare, dupa ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie