25.01.2021
Tablouri, cesti si un bici. Ce cadouri a primit Ion Chicu in perioada in care era premier / DOC

Ion Chicu a primit mai multe cadouri in perioada in care a ocupat functia de premier. Lista si costul acestora a fost publicata de catre Cancelaria de Stat.

Astfel, printre cadourile primite se numara un tablou compozitie "Древняя история Украины" in valoare de 400 lei din partea unor oficiali din Ucraina si un tablou-panou "Anotimpurile" in suma de 500 de lei din partea companiei "Gazprom".

Din partea unor oficiali ai Turciei, Chicu a primit in dar un panou de sticla pe suport "Talisman – Ochiul Norocului" cu o valoare estimativa de 300 lei.

Din partea omologilor sai de atunci, Chicu a primit urmatoarele cadouri: un suvenir-bibelou "Mar" de 200 de lei, un bici in valoare de 500 lei din partea prim-ministrul Kazahstanului si un set de cesti pentru cafea din partea premierului Ungariei, Victor Orban. Un cadou asemenator, 2 cesti de cafea, Chicu l-a primit din partea ministrului de Externe al Turciei.

Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Belarus in Republica Moldova i-a daruit fostului premier un set de carti "Belarus".

Majoritatea cadourilor au fost expuse in sala de expozitii.

Articole din aceeasi categorie