18.03.2021
Sunt toate sansele ca Curtea Constitutionala sa nu suspende decretul prin care Maia Sandu l-a inaintat pe Igor Grosu la functia de premier. Ce spune Pavel Filip

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, spune ca cel mai probabil Curtea Constitutionala nu va suspenda actiunea decretului semnat de Maia Sandu si ca sunt toate sansele ca acesta sa fie declarat constitutional. Declaratiile au fost facute la emisiunea InPROfunzime.

Pavel FILIP, LIDERUL PD: "Acum toata lumea discuta. Din punctul meu de vedere Curtea nu va suspenda actiunea decretului si cel mai probabil decretul va fi declarat constitutional pentru ca in momentul in care a fost semnat nu a existat o majoritate care sa fi inaintat un candidat."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "In cazul in care se va intampla acest lucru care va fi pozitia PD? Va vota Guvernul Grosu sau va alege dizolvarea parlamentului?

Pavel FILIP, LIDERUL PD: "In primul rand voi porni de la faptul ca sper ca toata lumea este constienta de tot ce se intampla. Nu asistam la o actiune veritabila politica de incercare de instaurare a unui guvern. Ba dimpotriva se incearca toate instrumentele oferite de constitutie si de legi incat sa fie provocate alegerile parlamentare anticipate.

Din cate inteleg saptamana viitoare domnul Grosu va avea consultari cu fractiunile parlamentare, o sa vorbim, o sa vedem care este intentia adevarata. Cel mai probabil, din punctul meu de vedere de data aceasta cei de la PAS vor zice ca vin cu intentia sa ceara votul de incredere in parlament, asta la nivel declarativ, dar in realitate nu isi doresc sa obtina votul pentru acest guvern astfel incat sa obtina posibilitatea constitutionala de dizolvare a acestui parlament."

Articole din aceeasi categorie