11.02.2021
Stia sau nu ca Maia Sandu o va inainta pentru a doua oara la functia de prim-ministru? Primele declaratii facute de Natalia Gavrilita, dupa anuntul Maiei Sandu

Natalia Gavrilita spune ca nu este o surpriza ca Maia Sandu a inaintat-o pentru a doua oara la functia de prim-ministru. Ea spune ca s-a intalnit cu sefa statului dupa votul din Parlament. Declaratiile au fost facute la emisiunea In Profunzime.

Natalia GAVRILITA, PREMIERUL DESEMNAT DE MAIA SANDU:  ,,Nu era o surpriza, evident ca am discutat cu presedintele Maia Sandu. Sunt un jucator de echipa. Cred ca de a aduce tara pe calea de modernizare si insanatosire avem nevoie de multi oamnei. Este nevoie de toti oamenii buni ai acestei tari. Mi-am asumat acest rol cu toata responsabilitatea in caz ca am fi sau vom fi votati. Suntem gata pregatiti ca sa venim cu masuri foarte clare anticriza, care ar mari veniturile cetatenilor care ar ajuta oamenii de afaceri pe timp de pandemie si cu actiuni foarte dure anticoruptie, pentru ca sa realizam acest mandat oferit de cetateni."

Intrebata in ce conditii a acceptat aceasta situatia, cunoscand care va fi finalul, Gavrilita spune ca... 

,,Initial nu era foarte clar daca voi fi votata sau nu pentru ca stim foarte clar ca nimeni inafara de PAS cu adevarat nu isi doreste anticipatele. Cel putin asa intuim din actiunile celor din Parlament. Chiar daca mergem pe anumite proceduri constitutionale si vrem sa declansam alegerile anticipate oricum noi suntem un partid serios", declara Gavrilita.

Candidatura Nataliei Gavrilita la functia de prim-ministru a fost inaintata la data de 5 februarie de catre Maia Sandu. Deputatii PAS au anuntat ca nu vor vota pentru instituirea acestui guvern, aceasta fiind cea mai rapida cale catre declansarea alegerilor parlamentare anticipate.

PAS, Platforma DA si Partidul Democrat au anuntat pentru prima data clar, in cadrul emisiunii In Profunzime ca nu vor vota Guvernul Gavrilita.

Anterior, si Igor Dodon a anuntat ca fractiunea PSRM nu va vota pentru instituirea guvernului.

La sfarsitul saptamanii trecuta, Natalia Gavrilita si-a prezentat echipa pentru Guvern din care fac parte si deputati PAS. Pe 8 fabruarie Natalia Gavrilita a depus la Parlamentul programul de activitate al Guvernului sau, numit „Moldova Buna”: „Facem un pas hotarat”, iar astazi plenul s-a adunat pentru a supune votului candidatura inaintata de Maia Sandu. In cadrul sedintei de astazi, guvernul nu a fost votat. Niciun deputat nu a ridicat mana.

Tot astazi, Igor Dodon a lansat invitatia de a forma o noua majoritate si a propus un alt candidat pentru aceasta functie pe care sustine ca-l va inainta astazi presedintelui. Este vorba despre Mariana Durlesteanu, fost ministru al finantelor in Guvernul condus de Zinaida Greceanii (2008 - 2009) si ambasador al Republicii Moldova in Marea Britanie (2004 - 2008).

Articole din aceeasi categorie