25.10.2019
Spirite incinse intre Nastase si Ceban la dezbaterile de la PRO TV. Ce solutii au cei doi pentru problema ambuteiajelor si transportului public. Ceban: "Intr-o propozitie sa ne spuneti ce inseamna planul de mobilitate urbana durabila, de la dvs din program", Nastase: "Sunteti jalnic..." - VIDEO
Parcari supraetajate la intrarea in Chisinau, microbuze moderne si de doua ori mai multe troleibuze si autobuze. Sunt solutiile celor doi candidati la primaria capitalei, pentru problema ambuteiajelor si transportului public. Desi ani in sir nimic nu s-a schimbat la acest capitol din lipsa de bani, acum Andrei Nastase si Ion Ceban spun ca vor gasi resurse.

Andrei NASTASE, CANDIDATUL BLOCULUI ACUM: "Identificam spatii pentru parcarile de la intrare in oras, care ar rezolva mai multe probleme, inclusiv fluidizarea traficului. Oamenii care vin de la sate sa-si lase masinile acolo si sa aiba acces la transportul public."

Ion CEBAN, CANDIDATUL PSRM: “Intrarile in oras, acolo trebuie sa avem conexiuni, inclusiv cu nodurile principale de transport, oamenii care vin in Chisinau sa poata sa parcheze acolo si sa se deplaseze in continuare. In zona perimetrului centru, sa eliminam toate parcarile de pe drumurile magistrale. Aceste parcari le facem pe drumurile paralele. Avem nevoie de parcari supraetajate.“

Intrebati de ce acum se vorbeste in spatiul public despre majorarea tarifului la transportul public, Ion Ceban spune ca nu poate fi vorba despre o scumpire, "atata timp cat nu avem pensii si salarii mari". Iar Andrei Nastase a declarat ca "avem nevoie de mult transport, dar nimic nu se va schimba daca nu vom atrage finantare externa."

Ulterior, spiritele s-au incins intre cei doi candidati:

Ion CEBAN, CANDIDATUL PSRM: "Domnule Nastase, la dvs in prezentarea programului a fost o chestiune foarte frumoasa, se numeste planul de mobilitate urbana durabila, puteti intr-o propozitie sa ne spuneti ce este asta."

Andrei NASTASE, CANDIDATUL BLOCULUI ACUM: "Domnule Ceban, nu sunt la "Stii si castigi", nu intelegeti?"

Ion CEBAN, CANDIDATUL PSRM: "Intr-o propozitie asta ar insemna tot ce tine de infrastructura rutiera, pietonala, parcari si alte tipuri de transport, biciclisti, e un standart european..."

Andrei NASTASE, CANDIDATUL BLOCULUI ACUM: "Exact, pe care eu il implementez in programul meu."

Ion CEBAN, CANDIDATUL PSRM: "Pai, daca nici macar nu stiti ce inseamna..."

Andrei NASTASE, CANDIDATUL BLOCULUI ACUM: "Domnule Ceban, sunteti jalnic. Apelati la niste trucuri ieftine."

Ion Ceban si Andrei Nastase se vor duela duminica, 3 noiembrie, in turul II al alegerilor pentru a obtine functia de primar general de Chisinau. In turul I al scrutinului candidatul Partidului Socialistilor a acumulat 40,19 % din voturile valabil exprimate sau 90591 de voturi. In acelasi timp, candidatul Blocului ACUM a acumulat in alegerile de duminica 31,08 % din voturile valabil exprimate sau 70056 de voturi.

Articole din aceeasi categorie