01.04.2024
Specialist în fostul spațiu sovietic, Armand Goșu, despre atacul de la Moscova, la emisiunea În Profunzime: „Este un regret teribil al Rusiei în ultimele decenii”

Specialist în fostul spațiu sovietic, Armand Goșu, susține că atentatul din Rusia, care a avut loc la câteva zile după alegerile prezidențiale, este un regret teribil al Rusiei în ultimele decenii, iar faptul că Rusia nu a reacționat la atenționările din partea SUA si Iran dă dovadă de slaba pregătire a serviciilor de securitate. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime. 

„Înseamnă că Rusia, o țară cu pretenții europene, la un moment dat se tranformă într-o Republică Centrală Asiatică cu alegeri trucate și în care au loc atentate teroriste și sunt implicați musulmani, grupări islamiste. Este un regret teribil al Rusiei în ultimele decenii - țară care părea să se democratizeze, să se integreze în lumea occidentală”, susține Goșu. 

Totodată, el spune că Rusia a întors spatele Europei, iar reacția lui Putin la atentat a fost așa ca după un eveniment care nu îl poate controla. 

„Incapacitatea de a înțelege amenințările reale, slaba pregătire a serviciilor de securitate. Până la urmă opoziția rusă care anunță FSB-ul de acest eșec, au dreptate. Nu poți, în momentul în care ești atenționat de americani, public, de mai multe ori și Iranul, care este aliatul Moscovei a atenționat că ISIS pregătește atentat împotriva Rusiei. Tu, Putin, sa declari că asta e o provocare, că vor să destabilizeze țara...”, a declarat istoricul român.

Citeste si : LIVE TEXT. Atacul de la Moscova: Bilantul celor ucisi a crescut la 143. FSB: Suspectii aveau contacte in Ucraina, au vrut sa fuga acolo.11 persoane - arestate. De ce ar fi atacat ISIS-K in Rusia - FOTO/VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie