29.01.2020
Sondaj. Cine este politicianul care se bucura de cea mai mare incredere a cetatenilor din RM - FOTO
Igor Dodon se bucura de cel mai mare grad de incredere oferit de cetatenii Republicii Moldova. Cel putin, asta arata datele unui sondaj realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova.

Igor Dodon este preferat de aproape 40 la suta din respondenti, Zinaida Greceanii de mai mult de o patrime, iar Maia Sandu este cotata cu o rata de 23 de procente la capitolul incredere. Clasamentul este continuat de Ion Ceban si Ilan Sor, care acumuleaza fiecare cate 15 %.

Renato Usatii este popular in randul a 12 la suta din alegatori, la fel precum Pavel Filip si Vladimir Voronin. In Andrei Nastase si Ion Chicu are incredere fiecare al zecelea om chestionat.

In ce masura aveti incredere in urmatorii politicieni?

Igor Dodon – 38,4%

Zinaida Greceanii – 26,4%

Maia Sandu – 23,1%

Ion Ceban – 15,1%

Ilan Sor – 14,9%

Renato Usatii – 12,6%

Pavel Filip – 12,5%

Vladimir Voronin – 12%

Ion Chicu – 11,7%

Andrei Nastase - 10,2%

Sondajul a luat in calcul si preferintele alegatorilor in materie de partide.

Sondajul a fost facut pe un esantion de 1134 de persoane, in perioada 16-23 ianuarie si are o marja de eroare de 3 %. Studiul a fost realizat de Intellect Group - o companie de consultanta, care spune ca a colectat aceste date pentru uz intern, cheltuielile fiind asumate de ei. Doar o parte din intrebari au fost facute publice. 

Articole din aceeasi categorie