29.01.2020
Socialistii vor sa redenumeasca strada Octavian Goga din capitala in Aleksandr Suvorov / DOC
Strada Octavian Goga ar putea fi redenumita. Cel putin, asta spune consilierul PL, Ion Cebanu. Intr-un mesaj pe facebook, Cebanu a publicat cererea socialistilor in care este mentionat sa strada ar putea fi numita Aleksandr Suvorov.

Consilierul PL a afirmat ca presedintele fractiunii socialistilor din CMC, Serghei Afanasenco, si presedintele asociatiei „Fraternitatea Cadetilor”, Serghei Nazarenco, au venit cu o solicitare catre sefa Directiei arhitectura, urbanism si relatii funciare din cadrul Primariei Chisinau, Svetlana Dogotaru, pentru a cere redenumirea strazii Octavian Goga in A. V. Suvorov

Mai mult, el spune ca arhitectul-sef al municipiului planifica organizarea unei sedinte in legatura cu acest subiect. 

„Le amintesc tovarasilor socialisti ca OCTAVIAN GOGA a fost un mare poet roman, membru al Academiei Romane, implicat in faurirea Romaniei Mari, om de cultura care a marcat prima jumatate a sec. 20, pentru o scurta perioada si prim-ministru, este adevarat ca a avut viziuni politice de dreapta unii chiar le-ar spune de extrema, insa asta nu face sa-i negam opera literara care se invata in scoli.

Pentru comparatie, A.V. SUVOROV a fost un general al imperiului Rus care a pus in aplicare politica de expansiune a hotarelor imperiului Tarist catre Dunare si micsorare a influentei Imperiului Otoman in aceasta zona”, a afirmat presedintele fractiunii Partidului Liberal din cadrul CMC, Ion Cebanu.

Articole din aceeasi categorie