18.03.2021
Socialistii o invita pe Maia Sandu la consultari cu majoritatea parlamentara

Socialistii au anuntat in Parlament ca o invita pe Maia Sandu la consultari cu majoritatea parlamentara pentru a discuta privind candidatul la functia de prim-ministru, dupa ce Mariana Durlesteanu s-a retras, iar sefa statului l-a inaintat pe Igor Grosu.

Corneliu Furculita a spus ca consultarile vor avea loc astazi la ora 12:00, la Parlament sau Presedintie.

Corneliu FURCULITA, DEPUTAT PSRM: “Prezentam atentiei publice, luand act de decizia Curtii Constitutionale, fractiunile parlamentare trebuie sa recurga la noi consultari. Scopul consultarilor este de a identifica sprijinul politic a deputatilor pentru identificarea unei persoane capabile de a guverna tara. Anuntam despre constituirea majoritatii parlamentare si invitam presedintele Republicii Moldova pentru consultari la ora 12:00, consultatiile pot avea loc la presedintie sau parlament.”

Ieri, socialistii au contestat la Curtea Constitutionala decretul Maiei Sandu prin care l-a inaintat pe Igor Grosu la functia de prim-ministru. PSRM a spus ca va propune astazi un alt candidat, fara sa spuna cine este acesta. Vlad Batrancea a mai declarat ca Mariana Durlesteau s-a retras pentru ca ar fi fost supusa presiunilor, inclusiv de catre unii ambasadori. 

Durlesteanu nu a reactionat. Mariana Durlesteanu nu ne-a raspuns astazi la telefon ca sa comenteze declaratiile socialistilor si nici responsabilii de la Presedintie nu au comentat. Liderul PSRM a mai declarat ca socialistii nu vor vota pentru candidatura lui Grosu.

Acum doua zile, Maia Sandu l-a inaintat pe Igor Grosu in calitate de candidat pentru functia de sef al executivului. S-a intamplat dupa ce toata ziua partidele parlamentare au trecut pe rand pragul de la Presedintie, participand la negocierile organizate de sefa statului. 

Reprezentantii mai multor partide s-au aratat indignati ca Sandu a luat decizia singura fara sa anunte despre asta la discutiile de ieri, iar Sandu a recunoscut ca a luat decizia singura, dupa negocieri, atunci cand a vazut ca Mariana Durlesteanu, candidata socialistilor, a anuntat ca se retrage.

Articole din aceeasi categorie