19.09.2019
Slusari, Batrancea si Vremea, despre detinerea Marinei Tauber si Reghinei Apostolova. Vlad Batrancea: "Aceste doua doamne raspund la intrebarile pe care procurorii doreau sa le puna lui Sor"
Deputatii PSRM, ACUM si PD au sustin ca detinerea celor doua deputate din Partidul Sor este doar inceputul si ca ceea ce s-a facut acum este prea putin. Alexandru Slusari a declarat ca "Partidul Sor-partidul Kroll."

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT ACUM: "Asa a decis intanta. A fost o actiune intarziata. In afara de un singur deputat ceilalti au participat la frauda bancara. Numele la 6 din 7 deputati figurau in kroll. Partidul Sor-partidul Kroll. In mod normal si fara kroll, procuratura trebuia sa stabileasca destul de repede ancheta. Un motiv invocat - noi din 2015 am pornit o ancHeta sa vedem cati bani au fost sustrasi, cate credite au fost fictive, 4 ani jumatate dureaza aceasta ancheta. Pana astazi nu este finalizata. Procurorii cu rea intentie au taraganat aceasta ancheta. Am pierdut sansa sa recuperam sume mari."

Lorena BOGZA: "De ce cele doua deputate?"

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "De ce procurorii au cazut de acord cu masura preventiva in cazul Ilan sor. Ei au dat asigurari ca aceasta masura este ok, insa el a plecat. Noi vrem sa vedem intreg tabloul, gruparea, cum au fost asigurati de Parlament, de BNM. Aceste doua doamne raspund la intrebarile care procurorii doreau sa le puna lui Sor."

Igor VREMEA, DEPUTAT PD: "Procurorul, ca si in cazul lui Cebotari, a venit doar cu ordonante si anumite liste de imprumuturi. Mare informatie nu a fost acolo. Sunt procese in judecata. Au fost identificate 4 grupuri. Sunt deja dosare in instanta."

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Atunci cand guvernarea a dorit, cazul lui Platon, atunci cand a fost comanda politica, atunci a fost posibil. Din banii furati nu s-a intors nimic. Ceea ce s-a facut acum e prea putin."

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT ACUM: "In kroll 2 sunt cateva nume si intreprinderi. Cu excepti domnului Ulanov, restul fractiunii Sor se afla acolo. Daca sa analizam toate numele, statut de deputat au doar cele doua doamne din partidul Sor, de aceea s-a pornit cu ele."

Articole din aceeasi categorie