03.07.2020
Situatie tensionata si schimb de replici dure intre Vlad Batrancea si Andrian Candu, privind cazul Gatcan, in cadrul emisiunii In PROfunzime. Ce i-a infuriat pe deputati

A fost un schimb de replici dure intre deputatii Andrian Candu si Vlad Batrancea, in cadrul emisiunii InProfunzime. Acestia s-au acuzat reciproc pentru faptul ca Stefan Gatcan a parasit Partidul Socialistilor si a aderat la PRO Moldova, iar ulterior si-a depus mandatul de deputat si a disparut. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Intrebat cum l-a convins pe Stefan Gatcan sa adere la PRO Moldova, Andrian Candu sustine ca niciodata nu si-a propus ca convinga pe cineva ca sa adere la grupul PRO Moldova, nici pe Gatcan si nici un alt coleg din parlament care s-a alaturat noului partid.

Liderul PRO Moldova sustine ca se cunoaste cu Gatcan de mai multi ani, iar din discutiile avute cu acesta a aflat ca Gatcan se arata nemultumit de situatia din tara si cum gestioneaza actuala guvernare epidemia de coronavirus. 

In replica, socialistul Vlad Batrancea spune ca cei din PRO Moldova i-ar fi propus initial deputatului o suma de 500 de mii de euro, pentru a parasi partidul, lucru pe care nu l-a acceptat.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Domnul Gatcan a venit la noi cu doua saptamani in urma si ne-a povestit cum a fost invitat de o persoana, care i-a propus 500 de mii de euro pentru ca dumnealui sa adere la PRO Moldova.

Domnul Gatcan ne-a asigurat ca a refuzat din start propunerea, nici nu a dorit  sa dicute si a fost destul de dur in raspunsul lui. Dupa care au trecut doua saptamani si nu Gatcan a venit la Parlament ca sa depuna cererea privind plecarea lui din PSRM si asa zisa aderare la PRO Moldova, ci a adus-o Sergiu Sirbu."

Liderul Pro Moldova neaga acuzatiile privind oferirea unei sume de bani si da asigurari ca Stefan Gatcan a parasit Partidul Socialistilor benevol.

Andrian CANDU, LIDERUL PRO MOLDOVA: "Dumnealui a semat cererea, a fost facuta postarea de catre dumnealui pe pagina personala de facebook, s-a organizat chiar si conferinta de presa. Ba chiar am luat micul dejun impreuna si am facut planuri de activitate si colaborare."

Totodata, Andrian Candu a condamnat actiunile intreprinse de PSRM, de a protesta in curtea spitalului lui Gatcan, dar si in fata casei acestuia, numind aceste actiuni ... "josnice".

Andrian CANDU, LIDERUL PRO MOLDOVA: "Sa vii sa faci proteste in fata casei si  sa vii cu coroane funerare in curtea centrului medical unde se nasc copii este josnic"

Vlad Batrancea nu a ezitat sa ii dea o replica deputatului PRO Moldova, pentru "lectiile de moralitate" si l-a acuzat ca in ultimii zece ani, ei sunt cei care au creat fenomenul coruptiei si prostitutiei politice in Parlament prin diferite metode de corupere si santaj.

Andrian Candu sustine ca Stefan Gatcan ar fi fost fortat sa isi depuna mandatul de catre cei din PSRM, care l-au luat la discutii ieri, de pe coridoarele Parlamentului, iar plecarea lui de pe teritoriul Moldovei nu a fost benevola.

In replica, Vlad Batrancea mentioneaza ca au fost discutii civilizate, iar plecarea lui a fost de buna voie, impreuna cu familia s-a.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Am vorbit cu Gatcan civilizat, el se afla intr-o stare perfecta de sanatate si acele speculatii, manipulari si insinuari precum ca el a fost fortat nu este decat o prostie si o minciuna. Dupa discutie, a fost invitat a doua zi la parlament la discutii cu fractiunea. Dumnealui a dat de inteles ca au fost folosite si alte instrumente decat bani."

Articole din aceeasi categorie