01.11.2020
Situatie tensionata la Varnita, unde au fost deschise sectii de votare pentru locuitorii din stanga Nistrului - VIDEO

Situatie tensionata la Varnita, unde au fost deschise sectii de votare pentru locuitorii din stanga Nistrului. Inca de dimineata, cetatenii transnistreni au facut coada la votare. Ulterior, localnicii, dar si mai multi veterani au blocat punctul de control din apropiere, presupunand ca acestia ar fi adusi in mod organizat. 

Intr-un clip video suprins la poarta liceului din Varnita, unde se afla sectia de votare, se vede cum un barbat, care ar fi venit din Transnistria, avand legitimatia Presa la gat, foloseste spray lacrimogen in timpul altercatiei. Telefonul acestuia a fost calcat in picioare.

Politia anunta ca pe numele barbatului care a aplicat gazele lacrimogene a fost deschis un dosar penal. Dimineata, de la prima ora, in fata sectiilor de votare s-au format cozi. Zeci de cetateni veniti din regiunea transnistreana asteptau in rand. 

Intre timp, mai multi locuitori, dar si veterani ai razboiului de pe Nistru au protestat la punctul de control de langa localitate. Ei sustin ca cetatenii din stanga Nistrului ar fi adusi in mod organizat si ar fi primit bani pentru a vota un anumit candidat. 

Printre cei care au blocat accesul era si deputatul PAS, Igor Grosu, care si-a pus masina in drum. Cozi la punctele de control, dar si la sectiile de votare s-au format si in alte localitati unde la urne vin locuitori din regiunea transnistreana, cum ar fi Camenca si Sanatauca. 

Politia a reactionat intr-un comunicat, spunand ca la Camenca sunt prezenti reprezentantii politiei, ai ANTA si observatori care monitorizeaza corectitudinea scrutinului si ca abateri nu au fost inregistrate. 

Articole din aceeasi categorie