19.03.2021
Situatia privind desemnarea premierului. Ce ne asteapta pe scena politica din Moldova. Scenariile PAS, PD, PPDA si PSRM anuntate la InPROfunzime - VIDEO

PAS nu a decis deocamdata daca va vota pentru propriul candidat la functia de prim-ministru. Invitat la emisiunea In Profunzime, Sergiu Litvinenco a declarat ca o decizia inca urmeaza a fi luata, dar cel mai probabil ca de aceasta data candidatul propus de Sandu va fi votat. Socialistii sustin ca nu-si vor da votul pentru Igor Grosu. Paltforma DA asteapta sa vada care este pozitia oficiala a candidatului, iar Pavel Filip sustine ca cel mai probabil parlamentul va fi dizolvat, iar alegerile vor avea loc la toamna. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Voteaza PSRM guvernul Grosu sau se declanseaza anticipatele, in cazul in care Curtea spune ca decretul este constitutional?"

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: „Eu nu vad cum PSRM sa-l voteze pe domnul Grosu, atunci cand noi ca si raspuns firesc l-am inaintat pe domnul Golovatiuc, care este un profesionist desavarsit cu reputatie ireprosabila si care este un manager bun anticriza. Dar bine, aceastea oarasi sunt niste jocuri de pozitionare. Noi intelegem foarte bine ca domenul Grosu nu va fi sustinut de PSRM si cel mai probabil nici nu va fi sustinut de cei din PAS.”

Sergiu Litvinenco sustine ca PAS va lua decizia la Consiliul National Politic al formatiunii.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: „- Ati putea veni iar cu varianta nu ma votati sau nu votati Guvernul Grosu. - Deci, partidul va decide la momentul potrivit. Acum sa va spun o opinie personala nu cred ca partidul va lua o decizie in sensul nevotarii.”

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: „- Care va fi pozitia Platformei Da? Va vota Guvernul Grosu sau va alege dizolvarea parlamentului? - Desigur ca gestul Maiei Sandu si colegilor de la PAS nu a adaugat incredere, dar mult depinde de care ar fi pozitia pana la urma. O sa fie Gavrilita dubla doi sau acest guvern vine pe bune. Vedem care o sa fie abordarea colegilor de la PAS si vom lua colegial ddecizia.”

Pavel FILIP, DEPUTAT PD: „Cel mai probabil, din punctul meu de vedere, de data aceasta cei de la PAS vor zice ca vin cu intentia sa ceara votul de incredere in parlament, asta la nivel declarativ, dar in realitate nu-si doresc sa obtina votul acest Guvern, astfel incat sa obtina posibilitatea constitutionala de dizolvare a acestui Parlament.”

Pavel Filip afirma ca, cel mai probabil, scenariul privind alegerile parlamentare anticipate a fost deja bine pus la punct si ca cel mai probabil acestea vor avea loc in toamna.

Pavel FILIP, DEPUTAT PD: „Se va incerca sa solicite votul de incredere pentru Guvernul Grosu, nu va intruni numarul necesar de voturi. CC va constata ciscumstantele pentru dizolvarea acestui Parlament. Doamna presedinte va spune ca nu putem merge imediat in alegeri parlamentare anticipate din cauza acestei pandemii. Si cel mai probabil alegerile vor fi anuntate pentru luna septembrie.”

Articole din aceeasi categorie