16.05.2022
Siegfried Muresan, despre declaratiile lui Igor Grosu precum ca Moldova va cere ajutor de la vecini in caz de o eventuala agresiune militara: "Nu ar fi intelept sa speculam la scenarii care nu sunt pe masa in momentul de fata"

Europarlamentarul Siegfried Muresan sustine ca Republica Moldova nu a intreprins nici un gest pentru escaladarea conflictului din Ucraina si extinderea acestui conflict pe teritoriul tarii noastre. Intrebat despre declaratiile presedintelui Parlamentului, Igor Grosu, precum ca Moldova va apela la sprijinul statelor vecine in caz de agresiune militara, europarlamentarul a spus ca tara noastra nu are de ce sa devina parte a acestui conflict.

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Nu as specula cu acest scenariu. Vedem ca Republica Moldova nu a intreprins nici un gest in ultima perioada pentru a provoca o agresiune impotriva Republicii Moldova. 

E foarte important ca liderii care conduc astazi Republica Moldova sa reduca la maxim riscurile pentru populatie si pentru Republica Moldova neescaladand si mi se pare ca exact acest lucru a fost facut in ultima perioada de Republica Moldova.

Nu are de ce sa devina parte a a acestui conflict."

Siegfried Muresan spune ca a observat calmul de care au dat dovada autoritatile de la Chisinau, dar si cetatenii tarii, ceea ce este foarte important in aceasta perioada dificila.

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Cred ca, in ultima perioada, autoritatile de la Chisinau au demontrat calmul si calmul aratat de oameni este foarte important. Nu trebuie sa praticipam la niciun scenariu de escaladare, la niciun scenariu care sa duca la panica si la o eventuala scapare a situatie de sub control."

Intrebat despre declaratiile presedintelui Parlamentului, Igor Grosu, precum ca Republica Moldova va tine cont si de sprijinul statelor vecine in caz de agresiune militara pe teritoriul Republicii Moldova, deputatul european a ezitat sa vorbeasca despre asemenea scenarii.

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Nu ar fi intelept sa speculam la scenarii care nu sunt pe masa in momentul de fata. Nu as specula nici pe baza declaratiilor facute de Igor Grosu. Republica Moldova nu este parte a conflictului militar dintre Ucraina si Rusia. Cred ca acest lucru poate fi evitat."

In cadrul editiei de saptamana trecuta a emisiunii IN PROfunzime, presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a declarat ca tara noastra se va putea apara cu sursele pe care le are, insa va tine cont si de sprijinul tarilor din vecinatate, in cazul unei eventuale agresiuni militare. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie