09.10.2020
Siegfried Muresan, despre alegerile prezidentiale din RM: "Modalitatea in care se vor desfasura alegerile va avea un impact important asupra relatiilor UE - Republica Moldova"

Europarlamentarul, Siegfried Muresan, a spus ca modalitatea in care se vor desfasura alegerile prezidentiale din tara noastra va avea un impact important asupra relatiilor UE cu Republica Moldova. Asta, pentru ca europarlamentarii din mai multe grupuri politice au ramas nemultumiti de neregulile observate in procesul de inregistrare preliminara a cetatenilor pentru votare in strainatate.

Siegfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Alegerile libere si democratice sunt o preconditie pentru sprijinul european de orice natura; modalitatea in care se vor desfasura alegerile prezidentiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relatiilor UE – Republica Moldova".

Despre asta, a coomunicat Muresan in urma reuniunii a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, la care au participat reprezentanti ai Parlamentului European, ai Parlamentului Republicii Moldova, dar si reprezentanti ai Comisiei Europene si al Serviciului European de Actiune Externa.

Europarlamentarul a mentionat ca europarlamentarii din mai multe grupuri politice si reprezentantul Serviciului European de Actiune Externa si-au exprimat nemultumirea cu privire la neregulile observate in procesul de inregistrare preliminara a cetatenilor pentru votare in strainatate: "S-au aratat, de asemenea, ingrijorati cu privire la dezechilibrele in decizia Comisiei Electorale Centrale cu privire la numarul sectiilor de votare care vor fi deschise in afara tarii.

Am mentionat importanta integritatii procesului electoral si necesitatea ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare intr-un mod liber, corect si transparent. Alegerile libere si democratice sunt o preconditie pentru sprijinul european de orice natura, iar modalitatea in care se vor desfasura alegerile prezidentiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relatiilor UE – Republica Moldova".

Alegerile prezidentiale in RM vor avea loc la 1 noiembrie.

Articole din aceeasi categorie